Horner nem esik kétségbe, ha Ricciardo elhagyja a Red Bullt

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull
RICCIARDO Daniel (aus) Red Bull Tag Heuer RB12 ambiance portrait HORNER Christian (gbr) Red Bull racing team principal directeur Red Bull racing racing ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Canada from June 10 to 12 in Montreal - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Szerinte a csapat nem szűkölködne választási lehetőségekben abban az esetben, ha az ausztrál versenyző nem hosszabbítaná meg a szerződését a következő évben.

A Red Bull minimum a következő három szezonra szeretné magához láncolni a két pilótáját, és Max Verstappennel már meg is állapodtak a szerződéshosszabbításról. A következő feladatuk az lesz, hogy ugyanezt megtegyék Daniel Ricciardóval, aki azonban már előre jelezte: nem fogja elsietni a döntést, hosszas alkudozásra számít.

A csapatfőnök Christian Horner akkor sem esik kétségbe, ha netalántán nem őket választja az ötszörös futamgyőztes pilóta 2019-től, mert lenne kivel pótolni.

– jelentette kia Sky Sportsnak. – Az évek során sokat fektettünk az utánpótlási programunkba, kiváló tehetségek kerültek bele."

Ricciardónak először kell komolyabban mérlegelnie a pályafutása során, hova szerződjön Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A Renault-nak kölcsönadott Carlos Sainz, vagy az idén debütáló Pierre Gasly biztos örülne ennek a forgatókönyvnek, de a Red Bullnál azért abban bíznak, hogy folytathatják a közös munkát Ricciardóval.

"Épp hogy a végére értünk egy hosszú, nehéz szezonnak, szóval az utolsó, amit csinálni fogunk, hogy beleássuk magunkat a tárgyalásokba a szerződéssel - mondta Horner. - Viszont a következő év elején, amikor már látjuk, hogyan teljesít az autó, hogy áll a szénánk, az válik elsődlegessé, hogy Danielt legalább 2020-ig a csapatnál tartsuk."

"Lényegében először lesz szabadügynök.

Biztosítani akarjuk, hogy megfelelő autót adjunk alá, és megmutathassa a képességeit."

Ha ez nem sikerül, és hívják a Ferraritól vagy a Mercedestől, Ricciardo könnyen csapatot válthat.