Társoldalunk:

Horner nem esik kétségbe, ha Ricciardo elhagyja a Red Bullt

2017.12.28. 10:25

Szerinte a csapat nem szűkölködne választási lehetőségekben abban az esetben, ha az ausztrál versenyző nem hosszabbítaná meg a szerződését a következő évben.

A Red Bull minimum a következő három szezonra szeretné magához láncolni a két pilótáját, és Max Verstappennel már meg is állapodtak a szerződéshosszabbításról. A következő feladatuk az lesz, hogy ugyanezt megtegyék Daniel Ricciardóval, aki azonban már előre jelezte: nem fogja elsietni a döntést, hosszas alkudozásra számít.

A csapatfőnök Christian Horner akkor sem esik kétségbe, ha netalántán nem őket választja az ötszörös futamgyőztes pilóta 2019-től, mert lenne kivel pótolni. Nem szűkölködünk választási lehetőségekben – jelentette kia Sky Sportsnak. – Az évek során sokat fektettünk az utánpótlási programunkba, kiváló tehetségek kerültek bele."

Ricciardónak először kell komolyabban mérlegelnie a pályafutása során, hova szerződjönForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A Renault-nak kölcsönadott Carlos Sainz, vagy az idén debütáló Pierre Gasly biztos örülne ennek a forgatókönyvnek, de a Red Bullnál azért abban bíznak, hogy folytathatják a közös munkát Ricciardóval.

"Épp hogy a végére értünk egy hosszú, nehéz szezonnak, szóval az utolsó, amit csinálni fogunk, hogy beleássuk magunkat a tárgyalásokba a szerződéssel - mondta Horner. - Viszont a következő év elején, amikor már látjuk, hogyan teljesít az autó, hogy áll a szénánk, az válik elsődlegessé, hogy Danielt legalább 2020-ig a csapatnál tartsuk."

"Lényegében először lesz szabadügynök. 28 éves, kulcsfontosságú lesz a következő lépése a karrierjében. Biztosítani akarjuk, hogy megfelelő autót adjunk alá, és megmutathassa a képességeit."

Ha ez nem sikerül, és hívják a Ferraritól vagy a Mercedestől, Ricciardo könnyen csapatot válthat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK