A Haas sok pénzt bukott, de a csapatfőnök elégedett az idénnyel

Forma-1, Szingapúri Nagydíj, Kevin Magnussen, Haas
MAGNUSSEN Kevin (dnk) Haas VF-17 Ferrari Haas F1 team, action during the 2017 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 14 to 17 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Günther Steiner örül, hogy az egy éve bíztatóan bemutatkozó amerikai istálló elkerülte a mélyrepülést a második idényében. Az "itt-ott" elszórt pontokon múlt, hogy nem léptek előrébb a csapatok pontversenyében.

Kevésen múlt, hogy a Haas nem tudott előrébb lépni a nyolcadik helyről a csapatok rangsorában, a második szezonját teljesítő F1-es istálló ugyanis csak 6 ponttal kapott ki a Toro Rossótól, és 10-zel a Renault-tól. Különösen utóbbival egész évben nagyot vívtak, és négy futammal az idény vége előtt még előttük álltak a konstruktőri tabellán.

Az istállót vezető Günther Steiner örül, hogy a biztató 2016-os debütálást nem követte mélyrepülés.

"Az első szezonunk előtt többen lesajnáltak bennünket, hogy úgysem tudunk rajthoz állni. Aztán többen mondták, hogy a második idény mindig nehezebb (az elsőnél) – mondta az Autosportnak. – Fogalmam sem volt, el tudjuk-e kerülni (a visszaesést a második évben), de próbáltuk megakadályozni, és sikerült is."

A Haas tartotta az iramot a középmezőny második felével Forrás: DPPI/Florent Gooden

"Szerintem egész szép munkát végeztünk. Ez volt a második szezonunk, ráadásul egy teljesen új szabályokhoz igazodó autóval. Nem volt rossz. Nem mondhatom, hogy csak kotnyeleskedtünk a mezőnyben, ugye?"

A Haas 3-4 millió dollárt vesztett amiatt, hogy lecsúszott a hetedik helyről. Steiner elismerte, hogy az összeg hiányzik nekik. "A középmezőnyben óriási volt a küzdelem idén. Itt-ott vesztettünk pontokat, és ez meghatározó volt – nyilatkozta. – Nem is a pénz a lényeg, hanem az, hogy milyen közel kerültünk (a 7. helyhez), de végül lecsúsztunk róla."

A csapat 2018-ban is a Kevin Magnussen-Romain Grosjean párossal folytatja a versenyzést.