Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok állítja, hogy a Mercedes semmilyen ajánlatot sem tett a versenyzőnek. Úgy érzi, Helmut Marko megijedt Verstappen elvesztésének lehetőségétől, a Red Bull ezért nyúlt ilyen mélyen a kasszájába.

Max Verstappen 2020 végéig hűséget fogadott a Red Bullnak, amelynek támogatásával bekerült a Formula–1-be, és amelynek kötelékében az első három szezonját teljesítette. Három évvel ezelőtt a Mercedes már megpróbált lecsapni az F3-ban vitézkedő, akkor még „szabadügynök" tehetségre, és úgy hírlett, megint kivetették rá a hálót, hátha a közeljövőben magukhoz tudják csábítani.

A Red Bull októberben, az Austinban rendezett USA Nagydíj előtt hosszabbított szerződést a holland pilótával. Niki Lauda most szembesítette a csapat tanácsadóját, Helmut Markót azzal a ténnyel, hogy az elvesztéséről félve alighanem túlságosan gálánsak voltak Verstappennel, mert

a Mercedes valójában semmilyen tervezetet sem tolt elé.

„Sohasem tettünk neki ajánlatot – mondta Lauda a Red Bullhoz tartozó Servus TV műsorában Markónak. – Jó a kapcsolatunk Helmuttal, gyakran utazunk együtt repülőn. De amikor csökönyössé válik és azt hiszi, elvehetnek valamit tőle, rögtön készít egy szerződést. Austinba már így érkezett meg (Max) apjával együtt, és alá is írták."

Lauda szerint a Red Bull anyagilag előnyösebb alkut is köthetett volna Verstappennel Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Mi egyszer sem beszéltünk [Max Verstappennel] pénzről."

A BBC szerint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel után a harmadik legjobban kereső F1-es pilótává tette Verstappent az új szerződés. Marko cinikusan megköszönte riválisuk segítőkészségét, ugyanakkor azt mondta, versenyzőjüket elsősorban nem az anyagiak motiválták, hanem a csapat középtávú stratégiája.

Verstappen 2020-ig hosszabbított szerződést a Red Bullnál Forrás: AFP/Bertrand Langlois

"A motorszállító terén van alternatívánk. Garantáltuk neki, hogy a legfontosabb embereink maradni fognak legalább 2020-ig.

– mondta a tanácsadó.

Hozzétette: „A fizetése messze elmarad Hamiltonétól vagy Vettelétől. Csak akkor érheti el az övékét, ha megnyeri a világbajnokságot, ez nem titok. Mi viszonylag alacsony garantált bért adunk, de jók a bónuszaink."

A versenyzők fizetésével kapcsolatban annyit még odaszúrt Laudának:

a Mercedes nem tud alkudozni Hamiltonnal, mert a csapat egyéb lehetőség híján kénytelen akkora összeget utalni neki, amennyit kér.

Ezt Nikia Lauda sem vitatta.