Társoldalunk:

Fordulat jöhet Kubica ügyében, de édesapja még reménykedik

2017.12.14. 14:01

Korábban szinte biztosnak tűnt, hogy Robert Kubica visszatér az F1-be a Williamsszel, de egyre több jel utal arra, hogy a brit istállónál meggondolták magukat.

Szenzációs visszatérés küszöbéig jutott Robert Kubica, a 2000-es évek végének egyik legfelkapottabb tehetsége. A lengyel pilóta megnyerte a 2008-as Kanadai Nagydíjat a BMW Sauberrel, később a Renault-val is dobogós helyeket szerzett, 2011 januárjában azonban életveszélyes ralibalesetet szenvedett és úgy tűnt, az F1-es álmainak vége.

Kubica azonban meglepetésre az idén hatszor tesztelt a Renault-nál,

a Hungaroringen az idei autót is kipróbálhatta, és bár kívülről úgy tűnt, meggyőző eredményeket produkált, a csapat inkább Carlos Sainzot vitte el a Toro Rossótól.

Kubica ekkor a Williamshez közeledett, Nico Rosberget is felfogadta menedzserként, és itt is a megállapodás közelébe jutott.

Kubica már nyeregben érezhette magát Abu-DzabibanForrás: LAT Images/Zak Mauger

Több külföldi lap is kész tényként kezelte, hogy Kubica jövőre a Williams versenyzője lesz, az Abu-Dzabiban megrendezett tesztet sokan már csupán formaságnak tekintették, de egy orosz újonc, Szergej Szirotkin teljesítménye meglepetésre jobbnak tűnt Kubicáénál, és úgy hírlik, a Williams pénteken őt fogja bejelenteni Lance Stroll csapattársaként.

Minden orosz motorsport-rajongó nagyon várja a Szirotkinnal és a Williamsszel kapcsolatos megerősítést a nagyon közeli jövőben  

– nyilatkozta Igor Yermilin, az orosz motorsport szövetség elnöke a Sportbox-nak. – Amennyire tudom, a tárgyalások zajlanak, és Szergej menedzsmentje, valamint az SMP Racing keményen dolgozik” – mondta. Hozzátette, legszívesebben két orosz pilótát látna a mezőnyben, de elismerte, Danyiil Kvjat visszatérése „valószínűtlen.”

Szirotkin meglepően jól szerepelt a tesztenForrás: Pirelli/Sutton Images

A lengyel pilóta édesapja, Anton Kubica még reménykedik, a WP SportoweFakty című portál szerint azt mondta: „Még mindig küzdünk, hogy Robert a Williamshez kerülhessen. Nincs még minden veszve. A Williams nagyon titokzatos, csak annyit árultak el, hogy még karácsony előtt bejelentést tesznek. Reméljük, ez kedvező lesz a számunkra.”

Ha nem őt választják, akkor is legalább elgondolkodtattuk a Williams döntéshozóit. Lépéseket teszünk, hogy Robertre szavazzanak.”  

A brazil UOL csütörtökön arról számolt be, hogy Kubicának valóban volt már szerződése a Williamsszel, de a csapatnál az oroszok pénzügyi ajánlata miatt meggondolták magukat. A lap szerint 15 millió euróval szállnak be a Williamshez, ami így rutintalan pilótapárossal vághat neki a 2018-as szezonnak, mivel Stroll is mindössze egy szezont teljesített eddig az F1-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK