Társoldalunk:

Hamilton bolond lenne leírni Ricciardót

2017.12.02. 14:49

A négyszeres világbajnok nemrég nem sorolta a legjobbak közé a Red Bull ausztrál pilótáját, de Christian Horner szerint hiba lenne őt alábecsülni.

Saját maga mellett Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt és Max Verstappent sorolta nemrég az F1 legjobbjai közé a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, de Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak kijelentette, „Lewis bolond lenne, ha alábecsülné Danielt. Lenyűgöző pilóta, vitán felül a legjobban előz, és remek versenyeket futott, mióta a Red Bullnál van.”

Horner szerint Ricciardo „abszolút felkészült a világbajnoki küzdelemre, ha megfelelő eszközöket tudunk adni a munka elvégzéséhez.” Rámutatott azonban arra is, hogy az idén majdnem 160 pontot vesztett a csapat megbízhatósági hibák miatt, és ezúttal is elsősorban a motorszállítót hibáztatta ezért.

Jobb autóra van szükségeForrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

„A szezon elején alulteljesítettünk a karosszéria terén, nem lendültünk rögtön formába, de gyorsan megértettük a gondok okát, és sürgősen orvosoltuk őket. Az idei leckéket átvisszük jövőre, és nagyon optimisták lehetünk. Bízunk abban, hogy javul a helyzet a motorok szempontjából, és nagy ígéreteket kapunk, hogy ez így lesz” – mondta Horner.  

Elégedettséggel tölt el, hogy a szezon utolsó negyedében a miénk volt az egyik, ha nem a legjobb. Ha ez az RB14-gyel is így marad, jobban megszorítjuk majd a Mercit és a Ferrarit.”  

A csapatfőnök leszögezte, hogy jövőre a megbízhatóság kulcsfontosságú lesz, fenn kell tartaniuk a karosszériafejlesztés ütemét, és „borzasztóan” nagy szükségük van egy versenyképes erőforrásra, mert a Red Bull még mindig csak azokon a pályákon tud jó eredményeket elérni, ahol a motorokat valamiért vissza kell fogni vagy az ellenfeleiknek gondjai akadnak.

Ricciardo nagy derültséget keltett, amikor közölte, Hamiltonnal és Vettellel összesen 8 világbajnoki címük van

„Brazília érzékeny a teljesítményre, és Abu-Dzabiban is láthatták, hogy a Mercedes külön ligában ment. Elég volt hallgatni a rádiójukat, és figyelni a középső szektort, amikor feltekerték a motorjukat. Az üzemmódjuktól függően fél másodperccel gyorsabbak vagy lassabbak. Le a kalappal előttük, remek munkát végeznek, de a motor még mindig meghatározza az eredményeket.”

Már a szezon elején jobb Red Bull kell

Bakuban tett látogatása alkalmával Ricciardo is nyomatékosította, hogy bár 13 dobogós helyet szereztek az idén, a Red Bull összesen 13 kiesést is elkönyvelt az RB13-assal. Elismerte, hogy a Mercedes az utóbbi 4 év során túl erős volt a számukra, és az idén sem tudták elégszer megszorítani őket ahhoz, hogy esélyesek legyenek a világbajnoki címekre.

Tisztelem Lewis szezonját  

– mondta Ricciardo. – Remek autója volt, de szerintem Seb (Vettel) autója is ugyanolyan jó volt, de Lewis megtartotta a hideg fejét, következetesebben és nyugodtabban viselkedett. Ez tiszteletet érdemel. Mindig nagyon gyors volt és szerintem remek szezont teljesített” – foglalta össze az ausztrál, aki az utolsó futamon maradt le az egyéni pontverseny 4. helyéről.

„Jövőre erősebben kell kezdenünk a szezont, hogy legyen esélyünk. Az idén már ekkor elvesztettük a lendületünket. A szezon kezdetén túl messze voltunk a Mercedes és a Ferrari mögött. Nagy lépéseket tettünk előre, ez nagyszerű volt, úgyhogy ezt a lendületet kell fenntartanunk.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK