Rosberg: Kellett Hamilton ellen, amit Schumachertől tanultam

Forma-1, Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes, Nico Rosberg, Michael Schumacher, Mercedes-AMG Petronas, Kínai Nagydíj 2012
Mercedes-AMG driver Nico Rosberg of Germany (C), McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain (L) and Mercedes-AMG driver Michael Schumacher of Germany (R) attend a press conference after qualifying for Formula One's Chinese Grand Prix at the Shanghai International Circuit on April 14, 2012. AFP PHOTO / Peter PARKS / AFP PHOTO / PETER PARKS
Vágólapra másolva!
Nico Rosberg elárulta, megfigyelte Michael Schumachert, ahogy kiépítette maga körül a csapatát, és ezt bevetette akkor is, amikor Lewis Hamilton a Mercedeshez igazolt.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt nyerte meg a 2016-os világbajnokságot Nico Rosberg, aki előtte három évig kikapott Lewis Hamiltontól, de csapattársa megingásait és műszaki hibáit kihasználva végül eljutott a sport csúcsára, majd azonnal visszavonult. Rosberg azóta keresi, hogy mihez kezdjen, és egyre több kulisszatitkot árul el.

A német pilóta nemrég már felfedte, hogy a mentális felkészülésnek és a testsúlyának kulcsfontosságú szerepe volt a végső győzelemnek, egy hamarosan megjelenő dokumentumfilmben viszont elárulta, hogy a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumachertől is ellesett technikákat, amiket bevetett, amikor Hamilton 2013-ban a Mercedeshez igazolt.

Rosberg az egyiktől megtanulta, a másik ellen alkalmazta a leckét Forrás: AFP/Peter Parks

„Nagyon sokat tanultam abból, hogy Schumacher csapattársa voltam – mondta a BBC-nek. – Michael hihetetlen módszerekkel építette a csapatát, és elérte, hogy mindenki tisztelje és támogassa őt. Ez (a tapasztalat) sokat segített nekem akkor is, amikor Lewis megérkezett a csapathoz. Akkor ő volt a világbajnok, az angol srác, a legnagyobb tehetség, és

Hamilton 2013-ban pont Schumacher helyére érkezett, úgy kezelték őt, mint aki lendületbe hozza a csapatot. Ez inkább az új motorszabályok 2014-es életbe lépése miatt jött meg, de világbajnokként Hamilton így is komoly referenciapontot jelentett Rosberg számára, mert Schumacher a második pályafutása során már nem volt a legjobb formájában.

Massa élvezte, hogy Schumacher csapattársa lehetett Forrás: AFP/Damien Meyer

A korábbi hétszeres világbajnok azonban mély nyomott hagyott, nem csak Rosbergben, hanem Felipe Massában is, aki még fiatalon, 2006-ban lett a német legenda csapattársa, mielőtt Schumacher a visszavonulás mellett döntött, így helyet hagyva Massának a Ferrarinál. „Soha nem fogom elfelejteni, hogy milyen csodálatos volt Michael Schumacherrel együtt versenyezni.”

– nyilatkozta Abu-Dzabiban egy F1-es élő közvetítésben. – A sok különböző csapattárstól az ember mindig tanul, különösen Michaeltől. Aztán jön egy nagyon fiatal csapattárs, mint az idén Lance, és igyekeztem mindig nagyon közel lenni hozzá. Jó tippeket próbáltam adni neki, és átadni, amit Michael is átpasszolt nekem. Különösen azért, mert Lance-t 8 éves korában ismertem meg.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!