Ricciardo: Räikkönennek jobban el kellett volna vernie

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 26: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer leads Kimi Raikkonen of Finland driving the (7) Scuderia Ferrari SF70H on track during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 26, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171126-00299 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull pilótáját nem törte meg, hogy az utolsó futamon elvesztette a pontverseny 4. helyét, de azért szomorú, hogy a szezon végén rengeteg műszaki hiba érte utol.

Újabb kieséssel zárult Daniel Ricciardo szezonja, miután ezúttal a hidraulika romlott el a Red Bullon. Az ausztrál pilóta a szombati időmérőn megelőzte Kimi Räikkönent a rajtrácson, és a futamon is előtte haladt a 4. helyen, ami bebiztosította volna a számára a pontverseny 4. helyét is a Ferrari pilótája előtt, de az végül Räikkönené lett.

Ricciardo a Sky Sportsnak elmondta, már a hirtelen kerékcseréje is azért történt, mert a pálya végén úgy érezte, hogy valami nincs rendben az autójával, eleinte defektre gyanakodott, de a bokszból kihajtva érezte, hogy már a kormányzás sem működik megfelelően, ezért kénytelen volt feladni a versenyt.

Ricciardo tartotta a 4. helyet, amíg bírta az autója - galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Az ausztrál versenyző ezzel visszacsúszott Räikkönen mögé, de az NBC Sportsnak kijelentette, ez fáj neki kevésbé. „Ha brutálisan őszinte vagyok, akkor azzal az autóval neki sokkal előrébb kellett volna végeznie a bajnokságban – mondta a Ferrariról. – Úgyhogy, ja, nem hiszem, hogy ez nagy ügy lenne” – tette hozzá a végső vereséggel kapcsolatban.

Bár Ricciardo Bakuban meglepetésre nyerni tudott, és sorozatban szállította a dobogós helyeket is, a szezon végén utolérték a műszaki hibák.

„Ez igazából sokkal jobban fáj nekem, mint a többi – utalva arra, hogy most rossz szájízzel kell elvonulnia a téli szünetre. – Nyilvánvalóan letört voltam Austinban is, de akkor egy hét múlva volt új lehetőségem, most márciusig nem lesz. A megbízhatósági hibákat nem tudom megelőzni. Elég keserű így zárni a szezont, persze voltak fénypontok, de a mederben fejeztük be.”

Verstappen unta a versenyt - galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Max Verstappen versenyében sem volt sok köszönet, miután a holland pilóta a rajttól kénytelen volt Räikkönen autóját követni, de előzési kísérletig nem jutott el. A Red Bull megpróbált Räikkönen elé vágni a kerékcseréknél, de a Ferrari gyorsan reagált, és még szerencséjük is volt, mert Verstappen beragadt Esteban Ocon mögé.

– mondta a Sky Sportsnak. – Nem lehet a másik után menni. Szerintem kicsit gyorsabb voltam nála, de ez a pálya nem ad lehetőséget arra, hogy a másik elé kerüljünk” – magyarázta. Verstappen úgy vélte, jövőre „folytatnunk kell a kemény munkát, hogy az autó még jobb legyen és a motor oldaláról is reménykedünk, hogy több lóerőnk lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!