Társoldalunk:
Hírlevél

Jövőre élőben közvetíthetik az F1-es teszteket is

2017.11.24. 14:16

Az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey is beült a kommentátorfülkébe az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzése alatt. Lényeges újdonságok jönnek a sport nézőinek.

Ismét megpróbálkozhatnak az F1-es tesztelések élő közvetítésével 2018-tól, írja az F1 Broadcasting blog arra hivatkozva, ami a Sky Sports műsorában, az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzése alatt elhangzott. A közvetítés vendége volt Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója, aki beült a kommentátorállásba, és megerősítette, hogy vasárnap a sport új logót kap.

„Friss energiát akarunk adni a sportnak, és úgy gondoltuk, hogy egy új logó nagyszerűen kiemelné ezt” – nyilatkozta Carey, de arra nem tért ki, hogy az EU szabadalmi hivatalának beküldött terveket alapvetően mindenki élesen kritizálta, és egyéb ügyekkel ellentétben a bevezetésről nem kérdezték meg a közönség véleményét sem.

Jövőre is lesz teszt a HungaroringenForrás: Farkas Péter - GPhírek

Ez várhatóan nem nyeri majd el a közönség tetszését, az viszont pozitív lépés, hogy az elhangzottak alapján a Sky Sports 2013 után ismét a tesztelések élő közvetítésére készülhet. A csatorna riportere, Ted Kravitz azt mondta, a terveket még nem erősítették meg, de azok „izgalmasak”, és David Croft februárban és márciusban „a kommentátorállásban fog állni.”

Az F1 sportigazgatója nemrég az F1 izgalmas, digitális terveiről beszélt.

„Az F1 szinte egy start-up, mert eddig olyan kevés dolog történt itt a digitális és a közösségi média területén, és azzal, ahogy az F1 tartalmát közvetítettük, úgyhogy most friss lendülettel vágunk bele – nyilatkozta Ross Brawn. – Ez egyszerre jó és rossz is. Jó, mert lehetőségünk van létrehozni valamit, amire a jövőben szükségünk lesz, és rossz, mert nincs mire építkezni.”

Logó ügy

Brawn és Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója korábban megerősítette, hogy az ún. „Over the top” technológia révén valóban élő online közvetítést kívánnak bevezetni bizonyos piacokon, és felmerült az is, hogy Wifi hálózatokat építsenek ki a pályán, így a közönség könnyebben megoszthatná az élményeket az interneten.

Az emberek többségének van mobiltelefonja, iPadje vagy hasonló eszköze, nagy lépés lesz, ha ezekkel extra információt adhatunk át”

– vélte Brawn, kiemelve a stratégiákkal vagy gumikkal kapcsolatos adatokat, és rádióforgalmazást. „Új rendszert kell bevezetnünk a rajongóknak. Ez nagy feladat, elég nagy horderejű, és most azzal foglalkozunk, hogyan tudjuk ezt a legjobban bemutatni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!