Társoldalunk:

Bűzlik a Red Bull Ricciardótól, de Verstappen nem akar mást a helyére

2017.11.24. 11:08

A két versenyző egyformán úgy látja, hogy a jó kapcsolatuk akkor is megmaradhat, ha egymással fognak küzdeni a világbajnoki címért.

Ahogy a Ferrarinál és a Mercedesnél, úgy jelenleg a Red Bullnál sem alkot robbanásveszélyes elegyet a két versenyző. A három élcsapat felállása közül azonban a Daniel Ricciardo-Max Verstappen páros maradhat egyben a legtovább, legalábbis a csapat szándékai szerint, hiszen Christian Hornerék többször kijelentették: még több éven át, minimum 2020-ig velük képzelik el a folytatást.

Verstappennel már szerződést hosszabbítottak, most Ricciardón a sor, aki a következő hónapokban dönt a jövőjéről. Az ausztrál azért tanakodik tovább, mert koránál fogva kevesebb van hátra a karrierjéből, ezért alaposan meg kell fontolnia, melyik csapatot választja, hogy végre a vb-címért harcolhasson.

Verstappen szeretné, ha továbbra is Ricciardóval húzhatná együtt az igát. "A pályán természetesen megpróbáljuk legyőzni egymást, de azon kívül mindig jókat nevetünk. Úgy vélem, tiszteljük egymást, és hogy őszinte legyek, ilyet még nem éltem át a versenyzésben. Ilyen jó csapattársam még nem volt, akivel ennyire éreztem magam. Remélem, még sokáig csapattársak lehetünk" - nyilatkozta Abu-Dzabiban a hivatalos sajtótájékoztatón.

Verstappen és RicciardoForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Amikor arról kérdezték, Ricciardo személyesen milyen hatással volt rá, tréfálkozva azt mondta: "Nagyon rossz. Folyton szellent, állandóan bűzlik a vendéglátó területünk!"

Úgy érzi, a kapcsolatukat nem mérgezné meg, ha egymással kellene harcolniuk a győzelmekért és a vb-címekért. "Az biztos, hogy minden kiélezettebb lesz, amikor mindketten a vb-címért támadunk. Viszont az a lényeg, hogy tiszteljük egymást, és ismerjük el, amikor a másik gyorsabb. Szerintem képesek vagyunk erre. Amikor a társ jó versenyt fut, gratulálunk a másiknak, és ez is sokat számít" - mondta.

Ricciardo ugyanígy látja, és szerinte a Red Bull már jövőre olyan autót adhat alájuk, amellyel jobban megszorongathatják a Ferrarit és a Mercedest. Az idei szezon második felében ez rendszeresen sikerült nekik.

"Remélem, igen, megtartanám a szülinapi üdvözlőlistán - felelte a kérdésre, hogy barátok maradhatnak-e. - Az év elején azt mondtuk, kellemes probléma lenne, ha mindketten az élmezőnyben küzdhetnénk. Boldogan elviselnénk."

A két Red Bull a Brazil NagydíjonForrás: 2017 Getty Images/Dan Istitene

"Hiszem, hogy jövőre lefaragjuk a hátrányunkat. Meglátjuk, ez elég lesz-e ahhoz, hogy a vb-címért küzdjünk, de biztosan közelebb kerülünk hozzá. Nem akarok korai jóslatokat tenni."

"Max fejlődött az idei évre. Nem fogalmaznék úgy, hogy rengeteget, hiszen eleve penge volt, de annyi biztos, hogy javult. Szórakoztató lesz a következő év, már várom."

A csapat bejelentette, hogy 2018-ban szakítanak korábbi gyakorlatukkal, és nem a lehető legtovább próbálják csiszolni az új autót, inkább néhány nappal korábban előállnak vele, hogy időben megismerhessék a hiányosságait. Az utóbbi években ez a filozófia többször visszaütött a Red Bullnál, amitől rendszeresen gyengén kezdték az idényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!