Társoldalunk:

Räikkönen: Ez nem olyan év volt, mint vártam, de kibírom

2017.11.23. 19:36

A 2007-es világbajnok eddig nem tudott maradandót alkotni az idén, de azt ígérte, jövőre újra megpróbálja. Vettel szerint is előre kell tekinteni.

A számára legjobb forgatókönyv szerint is csak az egyéni világbajnokság 4. helyén zárhatja az idei szezont Kimi Räikkönen, de ez is csak akkor sikerülhet neki, ha legalább 8 ponttal többet szerez Daniel Ricciardónál a szezonzárón. Csapattársa, Sebastian Vettel sokáig küzdött a világbajnoki címért, Räikkönen viszont csak kétszer volt esélyes a futamgyőzelemre.

„Ez messze van attól, amit akartam, de ezt hoztuk össze – nyilatkozta Räikkönen. – Így megy ez. Van még hátra egy verseny, próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle, aztán jövőre nyilván megpróbáljuk jobban csinálni. Ez most így sikerült. Együtt tudok élni ezzel, de nem itt kellene tartanunk.”

Ez sem az ő éve voltForrás: DPPI/Florent Gooden

Räikkönen ismét elismerte, hogy „elég gyengén” kezdték a szezont, „azóta sokkal jobb lett a helyzet, de túl sokszor estünk ki, és ezek után már nem tudtuk igazán összeszedni magunkat.” A finn pilóta azóta küszködik, hogy visszatért a Ferrarihoz, először Fernando Alonso majd Vettel verte meg, és 2014 óta most fordult elő először, hogy zsinórban háromszor is dobogóra állhatott.

Sok mindenen múlik ez. Ha könnyű lenne, mindenki képes lenne nyerni, de sok apróságnak össze kell állnia.”

„A futamokon néhány autóval nagyon szorosan állunk, és apróságok számítanak a versenyhétvégéken. Gyakrabban kell gyorsabbnak lennünk, és helyzetbe hozni magunkat. Remélhetőleg néhány dolog a mi javunkra dönt majd. Most, a hétvégén, és jövőre is próbálkozni fogunk” – ígérte.

Már búcsúztatják a szezontForrás: AFP/Karim Sahib

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján Vettelt is megkérdezték arról, hogy mit érezne, ha csapattársához hasonlóan neki is eltelne 90 verseny a pályafutásából győzelem nélkül, hiszen Räikkönen 2013-ban, még a Lotus színeiben nyert utoljára az F1-ben.

Az autóversenyzőknek nincs jó memóriája. Nagyon biztos vagyok abban, hogy ha megkérdeznénk Kimit, ő nem emlékezne erre a számra

– felelte Vettel. – A sport megtanított minket előre tekinteni, mindig a következő versenyre vagy a következő fejlesztésekre, várjuk az előrelépést, így nem felejtjük el a történteket, de arra összpontosítunk, ami ránk vár. Nem hiszem, hogy ez nagy ügy lenne, mindig vannak számok, amik kedveznek az embernek, és mások, amik nem.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!