Alonso a legjobb, de Schumacher is egy szinten van vele

Forma-1, Nico Rosberg, Michael Schumacher, Mercedes AMG Petronas, Felipe Massa, Fernando Alonso, Scuderia Ferrari, Ausztrál Nagydíj 2012
Mercedes driver Michael Schumacher of Germany (2/L) talks with Ferrari driver Felipe Massa of Brazil (2/R) as their teammates Nico Rosberg of Germany (L) and Fernando Alonso of Spain (R) look ahead for the offical photo before Formula One's Australian Grand Prix in Melbourne on March 18, 2012. The opening race of the 2012 season will be held at the 5.3km Albert Park road circuit on March 18. AFP PHOTO/William WEST / AFP PHOTO / WILLIAM WEST
Vágólapra másolva!
A visszavonuló Felipe Massa mindkettejük csapattársa volt, Lewis Hamilton ellen pedig a világbajnoki címért is küzdött. Úgy véli, ők hárman az F1 legjobbjai.

Bár világbajnok nem lett, Felipe Massa így is izgalmas pályafutást zár a hétvégén Abu-Dzabiban. A Williams pilótája a Ferrari támogatásával a Saubernél mutatkozott be, és azt is átvészelte, hogy a svájci istálló menesztette a 2002-es év végén. Massa ekkor a Ferrari tesztpilótájaként pallérozódott Michael Schumacher és Rubens Barrichello mellett.

A 2006-os szezontól, éppen Barrichellót váltva az akkor már hétszeres világbajnok Schumacher csapattársa lett a Ferrarinál, majd a német pilóta visszavonulása lehetővé tette a számára, hogy a Scuderia pilótája maradjon, először a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen, majd a kétszeres világelső, a Schumachert is legyőző Fernando Alonso oldalán.

Massa a kapocs Schumacher és Alonso között Forrás: AFP/William West

Massa az egyetlen pilóta, aki Schumacher és Alonso csapattársa is volt, és Lewis Hamiltonnal is megküzdött a 2008-as világbajnoki címért. Erről egy hajszállal lemaradt, de így is szinte páratlan összehasonlítási alapja van az elmúlt 15 év legjobb F1-es pilótáival kapcsolatban. Az AS című lapnak azt mondta, Alonso volt a legerősebb csapattársa.

– vélte Massa. – (Sebastian) Vettel is nagyszerű pilóta, de alacsonyabb szintet képvisel, és talán (Max) Verstappen is, de nála hiányzik a következetesség – foglalta össze. Sokak szerint jövőre Alonso ismét a sikeres lehet majd a McLaren-Renault színeiben, de Massa ezzel csak részben értett egyet: „A jövő év jobb lesz a számára, de a bajnoki címért nem lesz harcban.”

Massa a Williams jövőjével kapcsolatban sem optimista, szerinte „a bajnokság újbóli megnyeréséhez a Williamsnek több pénzre van szüksége, de szerintem a dobogóig eljuthatnak, ha rengeteg dolgot megváltoztatnak.” Csapattársáról, Lance Strollról úgy tartja, „sokkal jobb már, mint az év elején volt, de szerintem csak a 2-3. év után beszélhetünk a jövőjéről.”

A brazil pilóta egyelőre nem döntötte el, hogy mihez kezd az F1-es pályafutása után, de ismét megemlítette, hogy érdeklődik az elektromos autóverseny, a Formula E iránt. „Szerintem az a legizgalmasabb közeg most, amiben versenyezni és újra nyerni lehet – mondta. – A jövőben (mindannyian) ilyen autókat fogunk vezetni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!