Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok személyes hangvételű nyilatkozatot adott, elárulta, miben változott az elmúlt két év során, és mit fog másként csinálni a magánéletében.

A Forma-1 történetének egyik legsikeresebb versenyzőjeként Lewis Hamilton több, mint 10 éve reflektorfényben van, ráadásul akkor is keresi a feltűnést, amikor ez nem lenne kötelező a számára. A brit pilóta 2007 óta levetkőzte a szerény, tehetséges srác imázsát, és elsősorban a Mercedeshez igazolása óta teljesen új karaktert épített fel.

A brit pilóta többször elmondta már, hogy a McLarentől való távozásában nagy szerepet játszott az is, hogy nevelőistállójánál nem érezte jól magát a bőrében, és túlságosan sok szabálynak kellett megfelelnie az életvitelével kapcsolatban. A Sportweeknek most azt mondta, bár az övé volt a világ legjobb állása, mégis boldogtalan volt, mert nem érezte magát teljesnek.

Régen nem volt önmaga Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

„Nem tudtam élni a bennem rejlő lehetőségekkel, mindössze ezek 10%-át használtam ki – mondta. – Amikor eljutottam a Forma-1-be, sokan megmondták, milyennek kell lennem. Ha valami négyszögletű, akkor nekem is azzá kellett válnom. Ez a hozzáállás megtöri a személyiséget. Ez a mai világ egyik legnagyobb baja: az ötletek elnyomása.”

Hamilton elismerte, pályafutása elején rosszul érintették az újságírók becsmérlő kritikái is.

„A versenyek után hazamentem, és elolvastam, hogy miket írtak rólam – emlékezett vissza. – Azt mondtam magamnak, bárcsak tudnák, hogy mi lakozik a szívemben. Dobálhatnak szarral, de kik ők, hogy megítéljenek engem? Én nem sértek meg senkit, csak élem az életemet” – jelentette ki Hamilton, aki tavaly is összebalhézott az újságírókkal.

Ron Dennis szigorral kezelte Hamiltont Forrás: DPA/AFP/Gero Breloer

A brit pilóta úgy érzi, pár évvel ezelőtt úgy érezte magát, mintha a földhöz szegezték volna, de „feloldoztam magam ebből az állapotból.” Szerinte az élsportban mindenhol jellemző, hogy megmondják az embereknek, hogyan kell viselkedniük, de ő az elmúlt 5 év során kiszabadult ebből. Megküzdött az életvitelét bíráló kritikákkal is.

– szögezte le. – „Én mindig is a sokszínűségre törekedtem. A sokszínűség nagyon fontos a modern világban” – tette hozzá Hamilton, aki gyakran elmondja, hogy az F1-en kívül is rengeteg dolog érdekli, különböző sportokat űz, sportautókat gyűjt, saját stúdiójában lemezfelvételeket készít, celebpartikra és divatbemutatókra jár.

Napjaink legsikeresebb pilótája Forrás: AFP/Yuri Cortez

„Különösen az előző két év során minden megváltozott körülöttem. Más ember lettem. Tanulok, olvasok, különböző dolgokat tapasztalok meg, okítom magamat, és olyan dolgokkal foglalkozom, amiket a pályán túl is imádok. Amikor visszatérek, mindig a világ legjobb állása az enyém. Amikor az ember megbékél magával, minden megváltozik.

Hamilton korábban hosszú évekig „se veled, se nélküled” kapcsolatban élt Nicole Scherzingerrel, a nyilvánosság előtt. Lelkiállapotának rendeződéséhez a továbblépés is kellett. Ezzel kapcsolatban elmondta: „Talán a jövőben lesz stabil párkapcsolatom. Volt már egy, ami folyamatosan a reflektorfényben zajlott, és az kemény volt. Megtanultam a leckét, és többé nem így lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!