Társoldalunk:

Fittipaldi unokája akár már jövőre Massa utódja lenne

2017.11.20. 16:21

Felipe Massa visszavonulásával jövőre várhatóan nem lesz brazil pilóta az F1-es mezőnyben, de a Fittipaldi-dinasztia legifjabb tagja, Pietro már kopogtat az ajtón.

A szezon végén megszűnő Formula V8 3.5 bajnokság – a korábbi World Series Formula Renault 3.5 – idei győztese, Pietro Fittipaldi még Fernando Alonsót is megelőzte a World Endurance Championship újoncainak szervezett teszten Bahreinben, de hiába volt gyors a szintén megszűnő LMP1-es Porsche-csapat prototípusával, továbbra is formulaautókkal kíván versenyezni.

„A Forma-2 az egyik lehetőség – mondta sejtelmesen a bahreini teszt után. – A szememet már az F1-en is rajta tartom. Pillanatnyilag az együléses autókra összpontosítok. A World Series megnyerése azt jelenti, hogy jogosulttá válok a szuperlicencre, ami szintén nagyon sokat segít a jövőmben” – nyilatkozta a 21 esztendős pilóta.

Fittipaldi a vasárnapi Porsche tesztenForrás: DPPI/Florent Gooden

Pietro nagyapja, a korábbi kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi 1970-es bemutatkozása óta mindig volt brazil versenyző az F1-ben, de ez a szép hagyomány az idén várhatóan megszakad, mert Felipe Massa visszavonulása után a dél-amerikai ország F1-es pilóta nélkül marad. Ha Pietrón múlik, nem sokáig, mert elismerte,

nagyon igyekszik az F1-be.

„Sajnos nem lesz brazil versenyző – állapította meg. – Mióta a nagyapám elkezdett versenyezni a ’70-es években, mindig volt brazil pilóta. Nagyon fogunk igyekezni, hogy odaérjünk. Remélhetőleg nem csak eljutok majd az F1-ig, hanem a brazil zászlót a dobogóig is elviszem majd” – tette hozzá Pietro.

Emerson Fittipaldi manapság is feltűnik a paddockbanForrás: MTI/EPA/DPA/David Ebener

A legifjabb Fittipaldi vasárnap pályafutása eddigi legerősebb autóját vezethette, hiszen a Porsche 919 Hybrid rendszerteljesítménye nagyságrendileg 100 lóerő. Nem tagadta, hogy csodálatos élményben volt része, ráadásul az 1:42.275-ös köre elsőre csak 2 másodperccel volt gyengébb Timo Bernhardt legjobbjától.

„Sokan emlegették már nekem ezt az autót, hogy a négykerék-meghajtás és a gyorsulás csodálatos lesz, és mindenképpen az is lett. Az első etapban csak ki akartam ismerni mindent, a második és a harmadik etapban tudtam igazán az autó határáig nyomni, és nagyon élveztem.”

Massa is aggódik

A Motorsport.com-on vezetett blogjában Felipe Massa kitért a Brazíliát sújtó bűnözés problémájára, de még ennél is nagyobb gondnak nevezte, hogy jövőre nem lesz hazai F1-es pilótájuk. „Nagyon remélem, hogy az országunk csak rövid ideig hiányzik majd az F1-es rajtrácsról, de nem lesz könnyű olyan kaliberű versenyzőket találni, mint akik az elmúlt 40 évben voltak nekünk.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!