Társoldalunk:
Hírlevél

Őrület: F1-es autóval Alpok macskaköves szerpentinjén

2017.11.16. 12:05

A Red Bull egy RB8-cal küldte fel Sébastien Buemit a Svájci Alpokban található, hírhedt Tremola-hágóra.

A Red Bull marketingeseitől már megszokhattuk, hogy időről időre újabb vad ötletekkel állnak elő. Legutóbb az jutott eszükbe, hogy felküldik a WEC és Forma-E bajnokát, a Toro Rosso korábbi Forma-1 versenyzőjét, Sébastien Buemit a Svájci Alpok egyik híres szerpentinjén, a Tremola-hágón, mégpedig azzal az RB8-cal, amellyel 2012-ben, Sebastian Vettel révén megnyerték a vb-t.

A Ticino és Uri kantonokat összekötő, 37 kanyarból álló, 2000 méteres magasság fölé kapaszkodó út még 1827-ben épült, és jórészt ma is az akkori kövekből áll,

ezért nem túlzás kijelenteni, hogy nem kifejezetten F1-es autókhoz tervezték. Mostanában már csak elvétve használják azok, akik gyönyörködni szeretnének a hófödte csúcsok festői panorámájában, mert a Gotthard-hágó 15 kilométeres alagútja könnyebb és gyorsabb átjutást biztosít, de a Red Bull számára az nyilván nem lett volna elég izgalmas.

Az egyébként éppen svájci születésű Buemi csúszkálásáról a keskeny hegyi szerpentinen látványos videó készült, bár a tájat elnézve talán lehetett volna kicsit hosszabb is...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!