Társoldalunk:
Hírlevél

2018-ra Hartley-t és Gaslyt választotta a Toro Rosso

2017.11.16. 17:53

Mindketten az idei szezon közben mutatkoztak be az F1-ben, de a Red Bull utánpótláscsapata jövőre is kitart mellettük.

A Toro Rosso csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy a Brendon Hartley-Pierre Gasly párossal vág neki a Forma-1 2018-as szezonjának. Mindkét versenyző újoncnak számít, ugyanis az idén léptek először pályára a világbajnoki sorozatban: Gasly, a GP2 tavalyi bajnoka a Malajziai, Hartley, az idei Le Mans-i 24 órás egyik győztese, a WEC bajnoka pedig az USA Nagydíjon kapott lehetőséget a Red Bull fiókcsapatától, miután Danyiil Kvjatot elküldték, a másik pilótájukat, Carlos Sainzot pedig elengedték a Renault-hoz.

Hartley eddig 3, Gasly 4 nagydíjon állt rajthoz a Toro RossóvalForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A Toro Rosso főnöke, Franz Tost úgy véli, mindkét friss igazolásuk azonnal felvette a ritmust. „A szezonnak ebben a végső szakaszában bebizonyították, hogy készen állnak a Forma-1-re, hiszen hamar hozzászoktak az autóhoz, jó teljesítményt nyújtottak, és mindig készen álltak a kihívásra. Lenyűgözött minket, hogy milyen gyorsan tanultak" – idézi őt a csapat közleménye.

Jól tudjuk, hogy az F1-hez nem képes bárki ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni!

Ezért már alig várjuk, hogy egy egész évet végigversenyezzünk velük."

Mindkét pilóta pályafutását a Red Bull egyengette, de a 28 éves, új-zélandi Hartley szerződtetése különösen pikáns annak fényében, hogy őt a 2010-es szezon után kidobták a tehetségkutató programjukból, mert nem voltak elégedettek vele. Korábban soha, senkinek nem sikerült ilyen előzmények után visszatérnie a Red Bull-családba, Hartley azonban a Porsche WEC-együttesének tagjaként komoly sikereket ért el, és amikor megtudta, hogy Sainz távozik, újra bejelentkezett az energiaitalos cégnél.

„Nagy elégedettséggel tölt el, hogy ezt a meglepetésszerűen adódó lehetőséget sikerült egy 2018-as pilótaüléssé alakítanom. Nem is lehetnék boldogabb! – jelentette ki.

Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és a Toro Rossónak, amiért hittek bennem, és adtak egy második esélyt. Az álmok igenis valóra válhatnak..."

A Toro Rosso jelenleg, egy fordulóval a szezon vége előtt 6. a konstruktőri összetettben, 4 ponttal megelőzve motorszállítója, a Renault gyári csapatát. Gaslynak és Hartley-nak azonban jövőre nem lesz könnyű dolga, mert az alakulatuk egy bonyolult alku részeként a Honda hajtásláncára vált, amellyel a McLaren már három éve küszködik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!