Eldőlhetett, hogy Kubica lesz Massa utódja a Williamsnél

Forma-1, Robert Kubica, Renault Sport Racing, Hungaroring teszt
Robert Kubica of Poland and Renault Sport F1 looks on from the pit wall during day one of F1 in-season testing at Hungaroring on August 1, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Williams egyelőre nem erősítette meg, de brazil és francia értesülések szerint Robert Kubica visszatér az F1-be, és jövőre ő lesz Felipe Massa utódja Lance Stroll oldalán.

Hónapok óta tartó találgatás érhet véget hamarosan, mert a brazil Diario Motorsport és a francia Canal+ is arról számolt be, hogy Robert Kubica jövőre visszatér az F1-be, és Felipe Massa helyén ő lesz Lance Stroll csapattársa. Massa a közönségtől már elbúcsúzott, ő a szezon végén mindenképpen visszavonul a Forma-1-től.

Kubica 2011 elején életveszélyes ralibalesetet szenvedett, jobb karját majdnem amputálták, végül műtétek sorozatával, hosszú évek alatt sikerült olyan szintre rehabilitálni őt, hogy az idei szezon során többször is F1-es autókat tesztelhetett. Először korábbi csapatánál, a Renault-nál vezetett élesben és a szimulátorban is, majd a Williams következett.

Kubica főállású F1-es pilóta lehet Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A lengyel pilóta egy V8-as motorral szerelt Lotus-Renault volánja mögött bizonyított először, majd Goodwoodban is bemutatót tartott, augusztusban pedig a Hungaroringen egy idei F1-es Renault-t is vezethetett. A közvéleményt és az F1-es paddock egy részét meggyőzte Kubica szereplése, a Renault viszont hezitált, végül leigazolták Carlos Sainzot, aki hirtelen vált elérhetővé.

Kubica ekkor Nico Rosberget is beszervezte a menedzselésébe, és a Williamst vette célba,

ahol a német pilóta jó kapcsolatokkal rendelkezik, és a főszponzoruk miatt elsősorban 25 esztendősnél idősebb pilótát kerestek. Kubica kétszer is tesztelhette a 2014-es autójukat, és Paddy Lowe, a csapat technikai igazgatója megerősítette, hogy az Abu-dzabi Nagydíj után Kubica újra a Williamsbe ülhet, ezúttal az ideibe.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A Diario Motorsport úgy tudja, már a szerződést is aláírták, ám a bejelentés időpontjáról nincs információjuk, de ezt csak formaságnak tartják. Az informátorukat természetesen nem jelölték meg, a forrás Kubica támogatói köréből származik, mert a lengyel pilóta szponzori forrásokat is visz magával a brit istállóhoz.

Kubica visszatérése igazi szenzáció lenne, mert Massa 2009-es fejsérülése óta senki sem tért vissza ilyen komoly baleset után,

ráadásul a Magyar Nagydíj szempontjából is kifejezetten kedvező a lengyel szurkolók újbóli megjelenése. A keménymag már az augusztusi tesztre is elutazott a Hungaroringre, ahol igazi arénahangulatot teremtettek, és a 2018-as futam jegyértékesítésének mindenképpen jót tenne, ha a több ezres lengyel tábor újra megindulna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!