Társoldalunk:
Hírlevél

Újabb rablótámadás miatt kell felelniük a Brazil Nagydíj szervezőinek

2017.11.13. 11:54

Vasárnap este folytatódott a Forma-1 tagjai elleni támadások sorozata, ezúttal a Pirelli személyzetének kellett rablók elől menekülnie.

Aggasztóan veszélyessé vált az interlagosi pálya környéke a Forma-1 számára, az idei évben minden korábbinál több támadás érte a verseny résztvevőit. A sorozat pénteken kezdődött az edzésnap után, amikor a Mercedes szerelőit fegyveresek rabolták ki, és csak a szerencsén múlt, hogy az FIA munkatársai, illetve a Williams szerelői nem jártak ugyanígy.

A Sao Paulo külvárosában fekvő pálya környékén ezután fokozták a rendőri jelenlétet, de szombat este a Sauber tagjainak kellett kereket oldaniuk bűnözők elől, majd kiderült, hogy

a vasárnapi futam után a Pirelli munkatársai is erre kényszerültek.

A támadók módszere ugyanaz volt, mint a korábbi esetekben: megpróbálták megállítani az F1-es helyszínről távozók járművét.

Sao Paulóban évről évre rendszeresen kirabolják az F1 személyzetétForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A pirellis különítmény sértetlenül, értékeiket megtartva úszta meg a kalandot, mivel valahogy sikerült elmenekülniük.

Lewis Hamilton úgy érzi, a szervezőknek lett volna lehetősége megelőzni a támadásokat. "Az a legőrjítőbb, hogy tíz éve vagyok a Forma-1-ben, és minden évben támadást ért valakit az itt dolgozók közül - mondta.

Ez baj. Biztos, hogy a kormány küzd ellene, de szerintem több biztonsági intézkedést kellett volna tenni a hétvégére, ahogy Mexikóban csinálták."

"Úgy gondolom, a jövőben itt is megteszik majd ezeket, és fontosnak tartom, hogy az egész paddockot védjék. Az emberek megvédése részben az F1 felelőssége, de alapvetően a hatalomé. Nem jó, hogy csak a főnököknek, meg nekem járjon a biztonság. Mindenkire vigyázni kell."

Az elviselhetetlen közbiztonsági állapot a Brazil Nagydíj jövőjét is veszélyeztetheti. A héten a Pirelli gumitesztet rendez a pályán a McLarennel, és a biztonság megerősítéséről már zajlanak az egyeztetések.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!