Társoldalunk:
Hírlevél

Massa sírva rádiózott a kisfiával utolsó hazai versenyén

2017.11.12. 21:10

Kisfia búcsúztatta a csapatrádión a levezető körben, miközben egy zöld zászlóval tisztelgett hazai közönsége előtt. Korábbi csapattársa és riválisa, Fernando Alonso is megtapsolta.

Újabb emlékezetes versennyel búcsúzott Felipe Massa a Forma-1-től és a Brazil Nagydíjtól, miután tavaly már bejelentette, hogy elhagyja a mezőnyt. Massának akkor sorfalat állt az F1-es paddock, miután a nedves pályán összetörte az autóját, de az idei szezonra visszatért, így lehetősége nyílt, hogy remek szerepléssel búcsúzzon el végleg a Brazil GP közönségétől.

Massa remekül rajtolt, majd a Safety Car utáni újraindításnál megelőzte Fernando Alonsót is, akivel később az egész versenyen csatáztak. Bár a küzdelem mindössze a 7. helyért zajlott, mindketten úgy küzdöttek, ahogy a legjobb éveik során tették, és a verseny után elérzékenyülő Massa elismerte, sokat jelent neki a mai eredmény.

Massa zöld zászlóval búcsúzottForrás: AFP/Evaristo Sa

„Nagyon nehéz elmagyarázni a mai érzéseimet – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Lenyűgözően rajtoltam, majd a Safety Car előtt sikerült néhány autót megelőzni, és lehagytam Alonsót is, ami nagyon fontos volt, mert tudtam, hogy jobb a tempója az enyémnél. Sikerült magam mögött tartani, aztán nagyon elérzékenyültem, amikor befejeztem a versenyt.”

Massa a levezető körön egy zöld zászlóval mondott köszönetet a közönségnek, és meghatottan hallgatta, ahogy kisfia köszönti a csapatrádión. Felipinho később a dobogóra is felkísérte az édesapját, akivel barátja, Rubens Barrichello beszélgetett. Amikor beért a bokszba, Alonso is tapssal fogadta őt.

„Ez olyan volt, mint számos győzelmem – folytatta a Sky Sports-on. – „Az elejétől a végéig tökéletesen vezettem, vigyáztam a gumikra, és mindenre az autón, őriztem a tempómat. Olyan ez, mint egy győzelem, átérzem az emberek érzelmeit egy ilyen csodás verseny után. Tavaly is éreztem a szeretetet, de nem úgy fejeztem be a versenyt, ahogy szerettem volna. Ezért mentem még egy évet.”

„Ezt a versenyt soha sem felejtem el. Az biztos, hogy mindannyian hiányoztok majd nekem, srácok. Együtt töltöttünk 16 évet. Köszönöm!” – összegzett Massa, akinek egy futama maradt, mielőtt végleg visszavonul az F1-es versenyzéstől, és a Canal+ szerint – bár ezt a Williams még nem erősítette meg – Robert Kubica váltja őt a 2018-as szezontól.

A brazil pilóta távozásával a dél-amerikai ország F1-es pilóta nélkül marad és a verseny jövője is kérdéses. Massa 2002-ben mutatkozott be az F1-ben, 2003-ban a Ferrari tesztpilótája volt, majd visszatért a svájci istállóhoz, és 2006-tól eleinte Michael Schumacher oldalán a Scuderia pilótája lett egészen 2013 végéig, akkor szegődött a Williamshez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!