A Brazil Nagydíj valódi rajtrácsa

687715889 auto-f1 auto Horizontal Mercedes' British driver Lewis Hamilton speaks to the press after crashing during the Brazilian Formula One Grand Prix Q1 qualifying session at the Interlagos circuit in Sao Paulo, Brazil, on November 11, 2017.  / AFP PHO
Mercedes' British driver Lewis Hamilton speaks to the press after crashing during the Brazilian Formula One Grand Prix Q1 qualifying session at the Interlagos circuit in Sao Paulo, Brazil, on November 11, 2017. / AFP PHOTO / EVARISTO SA
Vágólapra másolva!
Három versenyzőt a hajtáslánc-elemek túlhasználata, egyet pedig váltócsere miatt sorolnak hátra. Lewis Hamiltonnak végül a bokszutcából kell majd indulnia, mert a Mercedes a parc fermében új specifikációjúra cserélt néhány alkatrészt az autóján a Q1-ben történt kicsúszása miatt, és ha már így alakult, az idei 5. belső égésű motort, MGU-H-t és turbófeltöltőt is megkapja, hiszen hátrébb úgysem küldhetik.

A rajtsorrend

  1. Bottas (Mercedes)
  2. Vettel (Ferrari)
  3. Räikkönen (Ferrari)
  4. Verstappen (Red Bull)
  5. Pérez (Force India)
  6. Alonso (McLaren)
  7. Hülkenberg (Renault)
  8. Sainz (Renault)
  9. Massa (Williams)
  10. Ocon (Force India)
  11. Grosjean (Haas)
  12. Vandoorne (McLaren)
  13. Magnussen (Haas)
  14. Ricciardo (Red Bull) *
  15. Wehrlein (Sauber)
  16. Ericsson (Sauber)
  17. Stroll (Williams) **
  18. Hartley (Toro Rosso) *
  19. Gasly (Toro Rosso) ***

A bokszból rajtol: Hamilton (Mercedes) ****

* 10 rajthelyes büntetés az egy szezonra engedélyezett hajtáslánc-keret túllépése miatt
** 5 rajthelyes büntetés váltócsere miatt
*** 25 rajthelyes büntetés az egy szezonra engedélyezett hajtáslánc-keret túllépése miatt
**** A bokszból rajtol, mert a Q1-ben elszenvedett balesete után, a parc fermében alkatrészeket cseréltek az autóján, valamint megkapta az idei 5. belső égésű motort, MGU-H-t és turbót is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!