Hamilton az adóvihar mellett is Schumacher rekordjaira hajt

auto auto-prix Horizontal Mercedes' British driver Lewis Hamilton looks on during the autograph session at Suzuka circuit on October 5, 2017, one day before the start of practice sessions for the Formula One Japanese Grand Prix. / AFP PHOTO / Behrouz MEHR
Mercedes' British driver Lewis Hamilton looks on during the autograph session at Suzuka circuit on October 5, 2017, one day before the start of practice sessions for the Formula One Japanese Grand Prix. / AFP PHOTO / Behrouz MEHRI
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótája szerint ő soha sem vágyott Michael Schumacher eredményeire, de ha már a közelbe jutott, ráhajt a hétszeres világbajnok győzelmeinek felülmúlására.

Sajtótájékoztatón vett részt Lewis Hamilton szerdán Sao Paulóban, a hétvégén zajló Brazil Nagydíj helyszínén, ahol elismerte, a héten kirobbant, őt is alaposan érintő adóbotrány „kisebb vihart kavart körülötte”, de a BBC szerint kijelentette: „Ez nem ingat meg az alapértékeimben, és abban, hogy miért vagyok itt. Azért, hogy megnyerjem a Brazil Nagydíjat.”

A Mercedes pilótája másfél héttel ezelőtt, Mexikóban bebiztosította az idei világbajnoki cím megnyerését, így már nem kell az idei pontverseny miatt aggódnia, azonban úgy vélte, fontos számára, hogy a maradék két versenyen is győzzön, és „folytassam az idei munkám (eredményeinek) megszilárdítását.”

Minél többször akar nyerni Forrás: AFP/Behrouz Mehri

„Másoknak biztos jó lenne, ha most hátra dőlnék, lazítanék, és csak hagynám, hogy másnak is jusson a dicsőségből, de én nem ezért vagyok itt – szögezte le. – Ezen a hétvégén ugyanolyan kihívás vár rám, mint az előző futamokon. A Red Bull nagyon felgyorsult, és erősek lesznek, a Ferrari is javított a teljesítményén, úgyhogy közel lesznek.”

Hamilton az idei szezont négyszeres világbajnokként zárja majd, és elérhető közelségbe került számára a hétszeres világelső, Michael Schumacher rekordjainak megdöntése is.

„Továbbra is egyre magasabbra akarom rakni a lécet a pole pozíciók és győzelmek terén. Még mindig Michaelt üldözöm, úgyhogy még hosszú út áll előttem – nyilatkozta. – Soha sem erre vágytam, gyerekként mindig valami olyasmit szerettem volna, mint Ayrton (Senna eredményei). Soha sem gondoltam arra, hogy ennél is messzebbre juthatok.”

Senna eredményei érdekelték Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

A brit pilóta kijelentette, még mindig érzi az „égető vágyat” a győzelemre, így „elkerülhetetlennek” tartja, hogy az 5. világbajnoki címéért is hajtson. „Soha sem álmodtam arról, hogy Michael vagy mások bajnoki címeit hajszoljam, de most lezártam egy fejezetet, és így akarom írni a jövő történetét is. Azt nem tudom, hogy még hány évig folytatom a (versenyzést).”

Hamilton nemrég azt mondta, nemsokára egyeztetni kezd a Mercedesszel az új szerződéséről,

azonban ismét célozgatott arra, hogy nem csak a versenyzésnek akarja szentelni az életét, ahogy az utóbbi években sem csak erre koncentrált. „Imádom a versenyzést, és jobban élvezem, mint valaha, de az életben vannak más dolgok is, amikkel egyensúlyba kell kerülni, és amiket szintén élvezni akarok. Sietnem azonban még nem kell.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!