Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta szívesen megmérkőzne Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel, amíg ők erejük teljében vannak, de elárulta, nem ez dönt majd arról, hol folytatja a pályafutását.

Pályafutása során először vált szabadon igazolhatóvá Daniel Ricciardo, miután a következő szezon végén lejár a szerződése a Red Bullnál, és szabadon dönthet arról, hogy hol folytatja a versenyzést. Korábban megtudtuk, hogy Ricciardo szóban már megállapodott a Ferrarival és a Mercedes felé is kacsintgat, de az is lehet, hogy marad a Red Bullnál.

„Nem fogok változtatni a felálláson – utalt a menedzsmentjére. – Soha sem volt körülöttem nagy csapat, csak az ügyvédem, aki kisegít ilyen ügyekben. Mivel jövőre lejár a szerződésem, legalább van néhány lap a kezemben. Nem hiszem, hogy el kell kapkodni ezt, de ha Christian (Horner) és Helmut (Marko) kifejezi, hogy meg akarnak tartani, azt jó hallani.”

Vajon megy vagy marad? Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Marko nemrég kijelentette, hogy „Ricciardo a piacon van”, ezt sokan úgy értelmezték, hogy a Red Bull nem igyekszik meghosszabbítani a szerződést, de a csapatfőnök leszögezte, hogy a céljuk Ricciardo megtartása. Az ausztrál pilóta helyzete azonban romlott, miután Max Verstappen váratlanul bejelentette, hogy 2020-ig az istállónál marad.

– viccelődött az ötszörös futamgyőztes. – Ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyok, és a lehető legtöbbet ki akarom hozni ebből. Tiszteletteljesen akarom intézni ezt, nyitott tárgyalni velük, és nem fogok titkolózni – ígérte. – Most persze a pénzügyekről is egyeztethetek, de az első, amit ki akarok pipálni, az a teljesítmény.”

Általában jól kijön Verstappennel Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoko Miwa

Ricciardo elismerte, hogy szívesen megmérkőzne Lewis Hamiltonnal vagy Sebastian Vettellel „nem csak azért, hogy felmérjem saját magamat, hanem, mert szerintem ez tanulási lehetőség.” Úgy vélte, „menő lenne, majd meglátjuk mi lesz. Nem ez ígérkezik a döntő tényezőnek, de egy újabb pipa lenne a listán.”

Ricciardo az idén sokkal jobban áll Verstappennél a pontversenyben, de az utóbbi időben a tempó és az eredmények terén is mögé szorul.

„Nem fogok kifogásokat keresni – szögezte le a holland Formule 1-nek. – Max egyszerűen lenyűgözően vezet az idén, és minden versenyen tudja, hogyan hozza ki az autójából a legtöbbet” – vélte, majd Verstappen kiesései kapcsán megjegyezte: „Nagyon balszerencsés volt, és nincs erre magyarázatom. Kérdeztem a mérnököket, hogy miatta lehet-e ez, de Max nem túl durva a felszereléssel. Ez csupán balszerencse.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!