Társoldalunk:
Hírlevél

Massa folytatta volna, de nem bánja, hogy vége

2017.11.06. 17:15

Még nem tudja, jövőre hol fog versenyezni, minden „profi” ajánlatra nyitott. Mindenképpen szerette volna, ha a hazai futama előtt eldől a sorsa.

Felipe Massa az elmúlt hetekben nem titkolta, hogy szeretné megtartani az állását a Williamsnél, és azt állította, a többi jelölt – mindenekelőtt Robert Kubica és Paul di Resta – nem lenne alkalmas rá. A csapatnál a tudtára adták, hogy bár ő is szerepel a keretben, nem áll szándékukban mostanában választani, ezért a hétvégén bejelentette a visszavonulását.

Massa azonban a Motorsport.com-on vezetett rovatában elárulta, hogy mindenképpen szeretett volna tisztába jönni a sorsával még a hétvégi Brazil Nagydíj előtt.

Megígértem magamnak, hogy a hazai versenyemnek már tiszta jövőképpel vágok majd neki. Ezért kértem meg a Williamst, hogy még a hétvége előtt adjon választ 2018-cal kapcsolatban

– írta. – Az egyik részem szerette volna folytatni, mert szerintem még mindig elég versenyképes vagyok egy élvonalbeli Forma-1-es autó vezetéséhez, és remekül is érzem magam a Williamsnél. De minden történetnek véget kell érnie egyszer. Ami engem illet, nem bántam meg semmit."

Massa még 2002-ben mutatkozott be az F1-benForrás: DPPI/Florent Gooden

Massa másodszor fog elbúcsúzni a hazai közönségétől, miután a tavalyi Olasz Nagydíjon egyszer már bejelentette a visszavonulását, csak a Williams később visszahívta őt a Mercedeshez átcsábított Valtteri Bottas helyére. Akkor azt tervezte, hogy a Forma E-ben folytatja a pályafutását, most azonban nem adott felvilágosítást a jövőjéről.

Biztos vannak, akik szeretnék tudni, hogy jövőre hol versenyzek majd, de ezt túl korai lenne elmondani.

Pillanatnyilag a szezon befejezésére koncentrálok. Még két nagydíj áll előttem, amelyek nekem és a csapatnak is fontosak, aztán minden kiderül" – írta.

„Szeretnék szembenézni egy új kihívással, ha professzionális, jó kilátásokat és erős eredményeket ígérő szerepről van szó – tette hozzá. – Amíg élvezem a versenyzést, folytatni is akarok."

Massa 269 nagydíjjal a háta mögött fog visszavonulni, az F1 történetének 6. legrutinosabb pilótájaként. A ranglistán már nem léphet előrébb, mivel a mezőny két aktív tagja, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso van előtte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!