Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton egy hónapon belül alkudozni kezd a Mercedesszel

2017.11.03. 18:23

Úgy véli, könnyen fognak menni a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. Nem akar leereszteni az utolsó kér versenyre sem.

Lewis Hamilton néhány éve viszonylag hosszú huzavona után hosszabbította meg a szerződését a Mercedesszel 2018 végéig. Az tehát jövőre le fog járni, és az immár négyszeres világbajnok pilóta úgy gondolja, lassan itt az ideje megkezdeniük a tárgyalásokat a továbbiakról.

"Néhány hete már beszélgettünk a gyárban, és azt mondtam, hogy le fogunk ülni tárgyalni. Könnyen megy majd - mondta.

Biztosra veszem, hogy nagyjából egy hónapon belül lesz időnk asztalhoz ülni."

"Eleve kiváló a kapcsolatunk, ez csak arról szól, hogy meghosszabbítsuk, illetve tovább javítsunk rajta olyan szempontból, hogy én mivel tehetnék többet a csapatért, és fordítva."

Hamilton hamarosan tárgyalni kezd a Mercedesszel a jövőjérőlForrás: AFP/Pedro Pardo

Jelen állás szerint nem valószínű, hogy Hamilton más csapathoz igazolna – erről legfeljebb elvétve jelennek meg pletykák, egyesek például a Ferrari hagyományait dicsérő megjegyzéseibe látnak bele ilyesmit. A brit többször jelezte, hogy akár néhány éven belül visszavonulhat az autóversenyzéstől, ha úgy tartja kedve, de már a szerződéshosszabbításra vonatkozó nyilatkozata alapján sem úgy néz ki, hogy ez hamarosan bekövetkezne.

"Jobban élvezem a vezetést, mint valaha - jelentette ki a Sky Sportsnak. - Jövőre itt maradok, és remélem, utána is még egy darabig. A Forma-1-en túl is hosszú életem lehet, de azt nem akarom a kelleténél hosszabbra nyújtani, mert ez életem legszebb időszaka."

A Brazil és az Abu-Dzabi Nagydíjnak már világbajnokként vághat neki, de nem akarja, hogy a Mercedes figyelme lankadjon.  

"Így, hogy lekerült rólunk a nyomás, kiélvezhetjük az utolsó két futamot - mondta. - Még jobban teljesíthetünk, mint korábban."

"Fontos viszont, hogy továbbra is úgy koncentráljunk, ahogy eddig. Nem vehetjük le a szemünket a célról."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!