Hamilton egy hónapon belül alkudozni kezd a Mercedesszel

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Mexikói Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) and McLaren's Spanish driver Fernando Alonso are pictured ahead the Formula One Mexico Grand Prix race at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 29, 2017. / AFP PHOTO / PEDRO PARDO
Vágólapra másolva!
Úgy véli, könnyen fognak menni a tárgyalások a szerződéshosszabbításról. Nem akar leereszteni az utolsó kér versenyre sem.

Lewis Hamilton néhány éve viszonylag hosszú huzavona után hosszabbította meg a szerződését a Mercedesszel 2018 végéig. Az tehát jövőre le fog járni, és az immár négyszeres világbajnok pilóta úgy gondolja, lassan itt az ideje megkezdeniük a tárgyalásokat a továbbiakról.

"Néhány hete már beszélgettünk a gyárban, és azt mondtam, hogy le fogunk ülni tárgyalni. Könnyen megy majd - mondta.

"Eleve kiváló a kapcsolatunk, ez csak arról szól, hogy meghosszabbítsuk, illetve tovább javítsunk rajta olyan szempontból, hogy én mivel tehetnék többet a csapatért, és fordítva."

Hamilton hamarosan tárgyalni kezd a Mercedesszel a jövőjéről Forrás: AFP/Pedro Pardo

Jelen állás szerint nem valószínű, hogy Hamilton más csapathoz igazolna – erről legfeljebb elvétve jelennek meg pletykák, egyesek például a Ferrari hagyományait dicsérő megjegyzéseibe látnak bele ilyesmit. A brit többször jelezte, hogy akár néhány éven belül visszavonulhat az autóversenyzéstől, ha úgy tartja kedve, de már a szerződéshosszabbításra vonatkozó nyilatkozata alapján sem úgy néz ki, hogy ez hamarosan bekövetkezne.

"Jobban élvezem a vezetést, mint valaha - jelentette ki a Sky Sportsnak. - Jövőre itt maradok, és remélem, utána is még egy darabig. A Forma-1-en túl is hosszú életem lehet, de azt nem akarom a kelleténél hosszabbra nyújtani, mert ez életem legszebb időszaka."

A Brazil és az Abu-Dzabi Nagydíjnak már világbajnokként vághat neki, de nem akarja, hogy a Mercedes figyelme lankadjon.

"Így, hogy lekerült rólunk a nyomás, kiélvezhetjük az utolsó két futamot - mondta. - Még jobban teljesíthetünk, mint korábban."

"Fontos viszont, hogy továbbra is úgy koncentráljunk, ahogy eddig. Nem vehetjük le a szemünket a célról."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!