Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone: Mindig segítettünk a Ferrarinak nyerni

2017.10.28. 19:22

A Forma-1 előző teljhatalmú ura ismét erős kijelentéssel borzolta a kedélyeket: azt vallotta, hogy az FIA korábbi elnökéve mindig próbálták győzelemhez segíteni a Ferrarit.

Bernie Ecclestone kitárulkozott az olasz La Repubblicának nyilatkozva, és azt vallotta, hogy az FIA előző elnökével, Max Mosleyval közösen mindig a Ferrari szekerét tolták a Forma-1 érdekében. Ecclestone évtizedeken át irányította a világbajnoki sorozatot a kereskedelmi jogok birtokosaként.

"Mindig az volt a legokosabb, ha segítettük a Ferrarit, és a műszaki szabályrendszerrel ezt rendre megtettük - jelentette ki. - Mindegyik csapat fontos az F1-nek, de a Ferrari a legfontosabb."

Az a szezon értékesebb, amit a Ferrari nyer meg, mint amit más."

"Éppen ezért sokat tettünk az évek folyamán azért, hogy a maranellóiak nyerjenek - ismerte el. - Max gyakran segített a Ferrarinak, és én is. Mindannyian azt akartuk, hogy a Ferrari nyerjen."

Ecclestone már ritkán jelenik meg F1-es versenyekenForrás: AFP/Andrej Isakovic

A szavait azért nem kell készpénznek venni, a sportág éléről az év elején eltávolított Ecclestone gyakran jelentkezik erős kijelentésekkel. Az ugyanakkor tényleg igaz, hogy a pénzíjak terén kivételeztek a legendás istállóval, amely önmagában az F1-es részvételért rengeteg pénzt kaszált, függetlenül az eredményeitől. A versenyigazgatóról, Charlie Whitingról viszont azt mondta, ő "mindig azt tette, amit tennie kellett."

Nem állt meg ennyinél a meglepő kijelentésekkel, ugyanis azt feltételezte, hogy a Mercedes titokban segített a Ferrarinak a motorfejlesztésebn, hogy szorosabb legyen a verseny. Úgy fogalmazott, hogy a Ferrari "segítő kezet kapott."

"Méghozzá a Mercedestől, okkal. Világbajnokságot nyerni a Sauber ellen egy dolog, de a Ferrari ellen más."

Ezt nem tudtam biztosan, csak azt mondom, lehet, hogy így történt. A Hondával ugyanez volt korábban."

Wolff: Ez csak Bernie szokásos lövöldözése

Christian Horner ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ez nem csapata, a Red Bull ügye, és hogy Ecclestone a saját stílusában rakta össze a kirakóst. A két gyártóra ugyanakkor mérges, amiért gyakran összejátszanak.

A Mercedest irányító Toto Wolff nem vette komolyan Ecclestone szavait a motorfejlesztési spekulációról. "Ismerjük Bernie bombáit: ez a mexikói paddockban robbant, pedig ő maga Londonban van - nyilatkozta a Sky Sportsnak, tagadva az állítását. - .Nem igaz. Lábon lőttük volna magunkat, ha ezt tettük volna, és elveszítjük a világbajnokságot."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK