Vegyes fogadtatásban részesült az F1-es pilóták heroikus bemutatása

F1 Grand Prix of USA GettyImageRank2 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix United States Formula One Grand Prix AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks to the grid before the United States F
AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks to the grid before the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 22, 2017 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíjon tízperces ceremónia keretében szólították a rajtrácsra a mezőnyt, egyesével bemutatva a versenyzőket. Nem mindenki volt elragadtatva.

Látványos produkcióval próbálták lázba hozni az amerikai közönséget az USA Nagydíj rajtja előtt. A tízperces műsort Michael Buffer vezényelte le, egyesével felkonferálva a pilótákat – időnként szokatlan kiejtéssel mondva ki a nevüket –, akik heroikus zene és egy róluk forgatott kisfilm kíséretében, vörös szőnyegen sétáltak ki a főépületből a rajtrácsra. A bemutató mellé katonai sorfal és cheerleader tánc is járt.

A ceremóniát Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo élvezhette a legjobban, ők pózolva, ugrálva jelentek meg, a többiek inkább csak kimérten integettek a közönségnek.

Ricciardo a forgatáson is elemében volt, saját klipjében végig pózol, vigyorog, produkálja magát. Ő olyan jellemzést kapott, hogy "amekkora a vigyora, akkora a tehetsége is."

Buffer becenevekkel mutatta be a versenyzőket, már akinek van, így a helyi közönség megtudhatta, ki a Torpedó (Danyiil Kvjat) vagy Hulk (Nico Hülkenberg). Hamilton és Sebastian Vettel bemutatásában a gazdag eredménylistájuk felsorolása dominált. Kimi Räikkönen tekintete a videóban néha mintha kissé riadt lenne, párszor azonban neki is kezdődő mosolyra húzódik a szája, amit Buffer sem mulasztott el megemlíteni.

A szokatlan felhajtás nem mindenkinek nyerte el a tetszését. Egyesek túlzónak tartották, de a sport több jeles személyisége védelmébe vette a produkciót, és rámutatott, hogy az F1-nek a nézők szórakoztatása érdekében ki kell próbálnia új dolgokat.

„Rengeteg híresség volt kint a versenyen, és élvezte a helyszínről az F1-et Michael Bufferrel, a zenekarokkal és mindennel együtt. Szerintem ez siker volt – vélte például Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Hogy minden helyszínen beválna-e, az más kérdés. Valószínűleg nem. Át kell gondolnunk, hogy melyik országban mi működhet, és azzal fel kell dobnunk a hétvégét."

Hasonlóan látta a Red Bullt irányító Christian Horner is.

– mondta. – Ha egy ilyen akció bevonja az amerikai közönséget, akkor miért is ne? Úgy tűnt, magáról a versenyről nem vonta el a figyelmet, a nézőket viszont felspannolta előtte."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!