Társoldalunk:

Hamilton elismeri, hogy jót tett neki Rosberg visszavonulása

2017.10.25. 15:04

Hamilton úgy érzi, ha Nico Rosberg marad a csapattársa, nem lett volna képes az idén ilyen jó teljesítményre. A Ferrari megerősödése segített a Mercedesnek, hogy az energiájukat ne a házon belüli tusakodásra, hanem egy külső vetélytárs legyőzésére fordítsák.

Már aligha lehet elvenni Lewis Hamiltontól a negyedik világbajnoki címét, akinek irtózatos balszerencse-sorozatot kellene elszenvednie, hogy kiperegjen a markából az idei siker.

A Mercedesszel szerzett két vb-cím után tavaly alulmaradt Nico Rosberggel szemben, akivel teljesen megromlott a kapcsolata, és amikor arról kérdezték, idén ilyen kiegyensúlyozott lett volna-e, ha ő marad a csapattársa, tömören nemmel válaszolt.

"A csapattagok tanúsíthatják, milyen volt a légkör tavaly, és nem mondhatom, hogy kiváló lett volna" - nyilatkozta Hamilton. A német azonban váratlanul visszavonult, és a Mercedes Valtteri Bottast szerződtette a helyére. Vele egyelőre semmilyen összezörrenése sem volt Hamiltonnak.

Hamilton és Rosberg az utolsó közös versenyük díjátadójánForrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

A brit pilóta ugyanakkor azt is fontosnak tartja a megváltozott miliőben, hogy a konfliktusokkal teli 2016-os év után leült főnökével, Toto Wolff-fal rendezni a dolgokat.

"Kulcsfontosságú volt, hogy találkoztam Totóval a tavalyi év végén. Mindent átbeszéltünk, amint kellett, és utána erősebbre fűztük a kapcsolatunkat - mondta. - Ez bevált, és továbbra is építkezni akarok rá."

Erősebb a kapcsolatom a csapattal, mint valaha. Az is nagyszerű, hogy egy másik csapat ellen harcolunk, így máshová összpontosítunk."

"Amikor két erős pilóta alkotja a csapatot, vagyis házon belül dúl a harc, ahogy nálunk volt, házon belül tombol a hurrikán. Most viszont a forgószelet, vagy nevezzük bárhogy ezt az energiát, az autóra irányítjuk, és ettől összességében sokkal jobb a dinamika."

Hamilton idény közben áttért a vegán életmódra, ezt a döntését a második legjobbnak tartja az után, hogy a Mercedeshez igazolt. Szerinte ez is hozzájárult kiváló formájához. "Erőnlétileg és mentálisan is jobban érzem magam, mint valaha" - magyarázta.

Az utolsó három versenyen elég 9 pontot szereznie a vb-cím bebiztosításához, ami már Mexikóban könnyen összejöhet neki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK