Sainz elengedésével dollármilliókat bukhat a Toro Rosso

Forma-1, USA Nagydíj, Carlos Sainz, Renault, Sergio Pérez, Force India
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of United States, #11 Sergio Perez (MEX, Sahara Force India F1 Team), #55 Carlos Sainz Junior (ESP, Renault Sport F1 Team), 22.10.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Renault csapatfőnöke szerint a spanyol kiemelkedően jól teljesített Austinban, ahol a 7. helyéért járó pontoknak köszönhetően megközelítették a konstruktőri tabellán a Toro Rossót, Sainz előző istállóját.

A tehetséges Carlos Sainz a hétvégi USA Nagydíj óta a Renault-nál versenyez, mivel a Toro Rosso megengedte neki, hogy már idén megkezdje az ismerkedést jövő évi csapatával, éles körülmények között.

Lehet, hogy a döntés értékes dollármilliókba fog kerülni nekik: a spanyol pilóta az új székhelyén gyorsan ráérzett az autóra, egy 7. hellyel mutatkozott be,

és az érte járó 6 ponttal a Renault 5-re megközelítette a Toro Rossót a konstruktőri tabellán.

Ezzel visszavették a 7. pozíciót a Haastól, amely a szezon eleje óta ide-oda vándorol közöttük, és új lendülettel támadhatják meg a Toro Rossót.

A Renault-nak kedvezhet, hogy a Nico Hülkenberg csapattársaként az idény nagy részében vezető Jolyon Palmer csak 2 ponttal tett be többet a közösbe, mint Sainz az első hétvégéjén, és a Toro Rosso helyzetét nem könnyíti meg, hogy egyelőre az sem ismert, kik vezethetik az autóit a szezon utolsó két futamán. Danyiil Kvjat jó teljesítményt nyújtva ponttal tért vissza Austinban, Mexikóban mégis Pierre Gaslyt és Brendon Hartley-t fogják versenyeztetni helyette.

Sainz elégedett volt a debütálásával a Renault-nál.

- értékelte az Autosportnak a hétvégéjét. - Az első körben kicsit óvatosabb voltam, hogy biztosan eljussak a célig, nem akartam őrültségeket csinálni."

Sainz 7. lett első versenyén a Renault-val Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Utána növeltem a tempót, elkezdtem támadni a Force Indiákat. Az egyiket sikerült megelőznöm, Esteban (Ocon) támadásakor azonban szólt a csapat, hogy fogjam vissza magam, és a célba érésre koncentráljak, mert necces volt a helyzet a benzinnel."

A csapatot irányító Cyril Abiteboul szintén dicsérte őt. "Kiemelkedően teljesített. Nem könnyű csapatot váltani szezon közben. Vártunk erre, sokat készültünk rá, sűrű időszakunk volt a szuzukai és a hétvégi futam között - mondta az Autosportnak. - Elsősorban neki jár az elismerés, de az egész csapat nagyon jól dolgozott."

A másik Renault-t vezető Hülkenberg olajszivárgás miatt néhány kör után feladta a versenyt.