Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen haragszik magára a hibák miatt

2017.10.22. 01:47

Több hibát is elkövetett az utolsó körében az időmérőn, ezért nem zárt ott, ahol Sebastian Vettel. A büntetése miatt azonban nem veszített jó rajtpozíciót.

Az austini időmérőn a Red Bull nem igazán tudta megszorongatni a Mercedest és a Ferrarit, bár Daniel Ricciardo annak köszönhetően Kimi Räikkönen elől indulhat, hogy a finnél előbb futotta meg a legjobb körét, amely mindkettejüknek ezredre azonos volt.

Max Verstappen 6. lett, de érzése szerint odaérhetett volna a 2. vagy 3. helyre, ha nem vét két jelentős hibát a döntő pillanatokban. "Elkövettem néhány hibát, ennyi. Ezek nélkül ott végezhettem volna, ahol Sebastian (Vettel) - mondta önkritikusan. - Nem vagyok elégedett magammal, ez volt az egyik legrosszabb időmérőm idén."

"Az utolsó kísérletébe mindenki megpróbál egy kicsit többet beleadni, viszont volt egy kis megingásom, és a következő kanyar nem sikerült fényesen. A következő szektorban próbáltam visszahozni valamennyit az elvesztett időből, de megint blokkoltam a kerekeket. Ez nem volt ideális."

Verstappen többször hibázott az utolsó körébenForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Ami vigasztalhatja, hogy a hibák nélkül sem indulhatna az első két rajtsorból, mert 15 rajthelyes büntetést kapott, amiért beszerelték neki a hatodik motort és MGU-H-t idén.

A széllel sok pilótának meggyűlt a baja az időmérőn, és Ricciardo is elismerte: csak az utolsó felvonás végére kapta el a fonalat. A Sky Sportsnak nyilatkozva tréfásan azt mondta, a whiskey-koktéloktól szokott jól szerepelni Austinban.

"Tényleg ez a titkos receptem. Sokat lehet hallani a diétáról, a helyes folyadékbevitelről és az ásványi anyagokról, de egyértelmű, hogy a whiskey-koktélok visznek előre" - mondta az ausztrál versenyző, aki zsinórban az ötödik évben győzte le aktuális csapattársát az USA GP időmérőjén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK