Gladiátorokhoz méltó nevet kaphat az F1-es glória

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Brit Nagydíj, bukókeret, Glória 2
Ferrari's German driver Sebastian Vettel prepares to drive out of the pits during a practice session at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 8, 2016, ahead of the July 10 British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Stratégiai Munkacsoport november eleji ülésén brainstormingot tartanak, hogy jobban csengő nevet adjanak a fejvédő elemnek. Egy F1-es szakember szerint nem szerencsés, hogy egy inkább angyalokhoz passzoló névvel vonult be a köztudatba ez a szerkezet.

Mi neveztük már mászókának, védőkeretnek is, és a Forma-1 irányítóinak is leesett, hogy a glória talán nem a legszerencsésebb elnevezés az autókon jövőre kötelezővé váló védőelemnek.

- nyilatkozta az Autosportnak egy meg nem nevezett rangidős F1-es szakember.

Nem biztos, hogy sokáig hivatkozunk a fejvédő elemre glória néven Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A brit szaklap úgy értesült, hogy az ellentmondás feltűnt a fejeseknek is, és

az F1-es Stratégiai Munkacsoport következő, november 7-i ülésén kezdeményezni fogják a glória megnevezésének megváltoztatását.

"Különböző ötletek hevernek az asztalon, de valami olyasmi lehet a végleges név, hogy biztonsági kalitka" - mondta a név nélkül nyilatkozó szakember.

Az egyelőre glória néven ismert szerkezetet ugyanaz a gyártó szállítja majd a csapatoknak, akik a legfelső rétegét kozmetikai panelekkel kedvük szerint saját autójukhoz igazíthatják.