Társoldalunk:

Gladiátorokhoz méltó nevet kaphat az F1-es glória

2017.10.24. 16:12

A Stratégiai Munkacsoport november eleji ülésén brainstormingot tartanak, hogy jobban csengő nevet adjanak a fejvédő elemnek. Egy F1-es szakember szerint nem szerencsés, hogy egy inkább angyalokhoz passzoló névvel vonult be a köztudatba ez a szerkezet.

Mi neveztük már mászókának, védőkeretnek is, és a Forma-1 irányítóinak is leesett, hogy a glória talán nem a legszerencsésebb elnevezés az autókon jövőre kötelezővé váló védőelemnek.

Ebben a sportban elvileg gladiátorok harcolnak, mégis angyali nevet adunk ennek a szerkezetnek" - nyilatkozta az Autosportnak egy meg nem nevezett rangidős F1-es szakember.

Nem biztos, hogy sokáig hivatkozunk a fejvédő elemre glória névenForrás: AFP/Andrej Isakovic

A brit szaklap úgy értesült, hogy az ellentmondás feltűnt a fejeseknek is, és az F1-es Stratégiai Munkacsoport következő, november 7-i ülésén kezdeményezni fogják a glória megnevezésének megváltoztatását. "Különböző ötletek hevernek az asztalon, de valami olyasmi lehet a végleges név, hogy biztonsági kalitka" - mondta a név nélkül nyilatkozó szakember.

Az egyelőre glória néven ismert szerkezetet ugyanaz a gyártó szállítja majd a csapatoknak, akik a legfelső rétegét kozmetikai panelekkel kedvük szerint saját autójukhoz igazíthatják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK