Ricciardo nem lát rejtett üzenetet Verstappen új szerződésében

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen
AUSTIN, TX - OCTOBER 19: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the Paddock during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 19, 2017 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Maga a döntés nem, az viszont meglepte, hogy milyen korán jelentették be. Neki a következő szezon végén jár le a szerződése, és azt mondja, az övét biztosan később rendezik le. Szerinte a Verstappennel kapcsolatos bejelentés nem jelenti azt, hogy alárendelt szerep vár rá a Red Bullnál.

Egy időre elcsendesíti a Red Bull azokat a véleményeket, hogy Max Verstappent elcseni tőlük a Ferrari vagy a Mercedes, ugyanis 2020-ig szerződést hosszabbítottak vele. Ezt egy ideig kérdőjelessé tette, hogy a tehetséges hollandot érezhetően frusztrálta az elképesztő balszerencse-sorozat a műszaki hibákkal, és utalt is rá, hogy nem feltétlenül lesz hűséges ahhoz a csapathoz, amely lehetőséget adott neki az F1-es debütálásra.

Verstappent azonban meggyőzték, főleg az autóval az utóbbi hónapokban mutatott előrelépéssel. "Jól érzem magam a csapatnál. Persze az idei év sok megpróbáltatást tartogatott, de egyértelműen sokat fejlődtünk, főleg a szezon vége felé" - jelentette ki.

Verstappen és Ricciardo jól kijön egymással Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

"Kiváló autót építettünk. Megbízom a srácokban, ők is bennem.

A Sky Sports riportere nyaggatta, hogy a Ferrarival és/vagy a Mercedesszel tárgyalt-e, de a kérdés elől kitérve úgy válaszolt, hogy "ez már nem számít."

A szezon elejéhez képest tényleg sokat lépett előre a Red Bull, az utóbbi versenyeken már önerőből képesek harcba szállni a győzelemért, megizzasztva a Ferrarit és a Mercedest. Verstappen a Malajziai Nagydíjon nyert is.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Sky Sportsnak azt állította, hogy Verstappen kezdeményezte a szerződéshosszabbítást, jelezve, mennyire hisz a csapatban.

Ricciardo sorsa később dől el

A Red Bull szeretne Daniel Ricciardóval is 2020-ig hosszabbítani, ahogy Verstappennel, az ő esetében ez egy újabb kétéves megállapodást jelentene. Az ausztrál viszont úgy érzi, nála relatíve később fog eldőlni, hogy marad-e az istállónál.

Ricciardo az USA Nagydíj pénteki szabadedzésén Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Mason

"Tudom, hogy Max boldog a csapatnál, ezért nem lep meg, hogy maradni akart. A bejelentést azonban korainak tartottam, az időzítése tényleg meglepett" - ismerte el. -

Úgy vélem, van elég idő a térfelemen. Szerintem nem szorulok rá a gyors döntésre." Hozzátette: még semmire sem mondott nemet, egyszerűen csak korainak érzi az alkudozást.

Nem kerül alárendelt szerepbe

A pletykák Ricciardót sem kerülik el, őt is összeboronálták már a Ferrarival. Neki azért nehezebb a választás, mert idősebb Verstappennél, és kevesebb ideje maradt nagy álmának megvalósítására, a világbajnoki címre.

A Red Bull egyformán kezeli a versenyzőit Forrás: AFP/Loic Venance

Christian Horner arra bíztatta Verstappent, hogy építse a csapatok maga köré, ezért felmerülhet, hogy Ricciardót második számú pilótaként kezelhetik a jövőben. Ő egyáltalán nem látja így, szerinte Verstappen és közötte csak annyi a különbség, hogy csapattársa körül nagyobb a felhajtás, így a pénteki bejelentésben sem lát rejtett üzenetet.

"A médiában nagy figyelmet kap, de ezt leszámítva, az autóra szerelt új alkatrészeket meg egyéb ilyesmit tekintve mindig pártatlan volt a csapat, egyformán bántak velünk" - mondta.