Társoldalunk:

Távolabb került Verstappen megszerzésétől a Ferrari és a Mercedes

2017.10.20. 19:25

A Red Bull bejelentette, hogy 2020 végéig szerződést hosszabbítottak Verstappennel. Christian Horner szerint a tehetséges pilóta a lehető legjobb helyen van, hogy egy csapatot maga köré építsen.

A Red Bullnak félig már sikerült megvalósítania a tervét a versenyzői stabilitásról 2020-ig, ugyanis az USA Nagydíj pénteki szabadedzése előtt bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak Max Verstappennel. Előzőleg 2019-ig volt érvényes a most felülírt kontraktusa.

"A Red Bull mindig hitt bennem. Felvettek a versenyzői programjukba 16 évesen, aztán 17 éves koromban elindítottak a Forma-1-ben, majd lehetőséget adtak a Red Bull istállónál versenyezni, ahol álomszerű volt a bemutatkozásom" - mondta a holland, aki némi szerencsével rögtön megszerezte első győzelmét a 2016-os Spanyol Nagydíjon. Előtte közel másfél évig a Toro Rossónál pallérozták.

Mindig támogattak engem és a célom, és tudom, hogy utóbbi közös. A támogatásukat mindig száz százalékig érezhettem, bármi is történt a pályán."

"Időnként jól is szórakoztunk! Nagy örömmel kötelezem el magam tovább a Red Bull mellett. Várom a további közös munkát és a következő évek sikereit."

Verstappen hálás a Red Bull támogatásáértForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Alexandra Radu

A szerződéshosszabbítás nem volt annyira magától értetődő: az idei évben halomban jelentkező műszaki hibákkal kicsit megingott a pilóta hite a csapatban, mivel önhibáján kívül rengeteg pontot bukott. E nélkül főnöke szerint jó eséllyel a tabella 3. helye környékén állhatna.

Christian Horner kiemelte, hogy ennek tudatában különösen fantasztikus volt a malajziai győzelme. Versenyzőjét "ritkán felbukkanó ösztönös tehetségnek" nevezte, és örömét fejezte ki a szerződéshosszabbítás kapcsán.

Verstappen a Red Bull pilótája marad 2020-igForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Lars Baron

"Kiváló a munkamorálja, elkötelezetten dolgozik, és korát meghazudtoló érettséggel tanul - nyilatkozta Horner. - Max jogosan kiéhezett a sikerre, és nagyon várjuk a közös kalandot a Forma-1-es világbajnoki címek hajszolására. Hosszú távon a legjobb helyen van ahhoz, hogy maga köré építsen egy csapatot a közös célok megvalósítására."

Az istállónak így egy darabig nem kell attól tartania, hogy a tehetséges hollandot elszipkázza tőlük a Ferrari és a Mercedes. A riválisaik ugyanis többször céloztak rá, hogy szem előtt tartják a pilótapiacon adott esetben 2019-ben vagy 2020-ban megnyíló lehetőségeket, és feltehetően ezért sem igazolták le több évre Kimi Räikkönent illetve Valtteri Bottast.

A Red Bull következő feladata az lesz, hogy Daniel Ricciardót is magukhoz láncolják, akinek a következő szezon végén jár le a szerződése. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK