Ecclestone már nem szívesen látott vendég az F1-ben

Forma-1, Bernie Ecclestone
3087688 04/30/2017 Formula One Honorary President Bernie Ecclestone at the Formula One Russian Grand Prix race in Sochi. Aleksey Nikolskyi/Sputnik
Vágólapra másolva!
Az új tulajdonos üzent neki, hogy kevés hely van a vendéglátásra a pályákon, ebből jutott erre a következtetésre. Kritizálta a Liberty tevékenységét, pontosabban annak hiányát.

Bernie Ecclestone tiszteletbeli elnöki rangban van a Forma-1-ben azóta, hogy a sportág új tulajdonosa, a Liberty Media az év elején leváltotta az ügyvezető posztról, bár ő maga sem tudja, ez a beosztás pontosan mit takar.

A jelenleg 86 éves üzletember az F1 világméretű hódításának egyik pillére volt, de egy neki küldött üzenetből azt olvasta ki, hogy a Chase Carey vezette új tulajdonosi kör nem szívesen látja őt vendégként a nagydíjakon.

"Chase küldött egy üzenetet az irodám egyik titkárnőjének, hogy adja át: nincs sok vendéglátó helyiségük a pályákon, csupán annyi, amit a versenyszervezők biztosítanak."

Mindenesetre megértettem" - nyilatkozta a Daily Mailnek.

Bernie Ecclestone utoljára a július eleji Osztrák Nagydíjon mutatkozott nyilvánosan F1-es versenyen Forrás: Sputnik/Aleksey Nikolskyi

Ecclestone valóban nem sűrűn látható a Forma-1-es versenyeken, az Osztrák Nagydíj óta nem mutatkozott nyilvánosan. Előtte a Bahreini, az Orosz, a Spanyol és az Azeri GP-n készültek felvételek róla idén.

A leváltása óta Londonból Svájcba költözött, és állítása szerint már hozzászokott ehhez. A

Liberty tevékenységéről nincs hízelgő véleménnyel,

jóllehet, számos kezdeményezésük, például a pályákon lévő szurkolói zónák kialakítása, vagy a hozzáállásuk a televíziós felvételekhez népszerűbbé teheti a Forma-1-et.

"Én úgy látom, eddig semmit sem csináltak - jelentette ki Ecclestone. - Én csendben végeztem a dolgom, ők csak beszélnek. Például azt állították, hogy hat futamot akarnak Amerikában."

"Chase-nek voltak elgondolásai, hogy mit kellene tenni, de amióta a kezében van a gyeplő, nem minden úgy alakul, ahogy hitte. Sajnálom."