Hogy maradjon Verstappen a Red Bullnál? Építse a csapatot maga köré!

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen returns to the pit during the qualifying session of the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka on October 7, 2017. / AFP PHOTO / POOL / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
Csapatfőnöke szerint a holland tisztában van az értékeikkel, és reméli, hogy hosszú távra tervez velük. Christian Horner úgy gondolja, a korábbi megpróbáltatások megtanítják Verstappennek még jobban értékelni a sikereket.

A Red Bull maradéktalanul elégedett a versenyzőpárosával, és bevallottan még évekig meg akarják tartani Max Verstappent és Daniel Ricciardót. A két versenyző azonban a technikai korlátok miatt nem mindig tudta megvillantani a képességeit, és már célozgattak is rá, hogy ha nem javul a helyzet, és ajánlatot kapnak egy erősebb istállótól, váltani fognak.

Ezt a főnökük, Christian Horner természetesen nem szeretné, és elsősorban az F1-be üstökösként berobbanó Verstappen megtartása lehet problémás neki, akire hamarosan a Ferrari és a Mercedes is kivetheti a hálóját. Ugyanakkor hiszi, hogy a fiatal holland meggyőzhető.

Ő a legfiatalabb nagydíjgyőztes, kétszeres győztes, pontszerző" - mondta az Autosportnak Horner, arra bíztatva pilótáját, hogy hosszú távra tervezzen.

Verstappent a Red Bull juttatta be a Forma-1-be, de vajon hűséges marad a csapathoz? Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

"Lewis (Hamilton) eléggé befészkelt a Mercedeshez, Seb (Vettel) három évre írt alá a Ferrarihoz. Magától értetődő, hogy egy versenyzőnek csapatot kell építenie maga köré. Rajtunk múlik, hogy versenyképes autót adjunk alá."

Verstappennek így még édesebb lehet a siker

A Red Bullnál kétségtelenül jó úton járnak e cél felé: a szezon eleji lemaradásukból sokat leharaptak, és az előző versenyeken egyenrangú ellenfelei voltak a Ferrarinak és a Mercedesnek.

"Rengeteget javítottunk az autó teljesítményén, az indulási pozíció óta jobbak voltunk a fejlesztési versenyben az ellenfeleinknél. Már képesek vagyunk saját erőből futamot nyerni. Ezt az irányt kell tartanunk" - nyilatkozta Horner.

Verstappen Malajziában megszerezte második győzelmét az F1-ben Forrás: AFP

Miután Ricciardo Azerbajdzsánban szerencsésen nyert, a csapat Malajziában megszerezte második idei győzelmét is, ezúttal már mások segítsége nélkül.

A csapatfőnök szerint Verstappennek még édesebb lehet a siker íze a korábbi iszonyatos balszerencse-sorozat után.

"Az átélt tapasztalatok megerősítették, és ezek után még jobban értékeli a malajziaihoz hasonló szép napokat - mondta. - Idén tömérdek versenyen állt fantasztikus pozícióban, úton egy kiváló eredmény felé, de négyszer szenvedett motorhibát."

"Az elhullajtott pontok alapján a 3. hely közelében kellene állnia a világbajnoki tabellán - véli.

"Mindig mondtam, hogy ha összeállnak nála a dolgok, az nagyot fog szólni. Malajziában pontosan ez történt, ahol nagyszerűen versenyzett, problémák nélkül."

Verstappen a sok kiesés miatt csak a 6. helyet foglalja el az összetettben, Ricciardónál 81-gyel kevesebb pontot gyűjtött. Horner kiemelte még vele kapcsolatban, hogy még csak a harmadik szezonja végéhez közeledik, és a jövőben csak még erősebb lesz, ahogy gyűlik a rutinja.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!