Arany Tapír díjjal sújtották a Ferrarit, de nem adják fel az idei vb-t

auto-prix Horizontal Team members push Ferrari's Finland driver Kimi Raikkonen's car into the garage during the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on October 1, 2017. / AFP PHOTO / POOL / AHMAD YUSNI
Team members push Ferrari's Finland driver Kimi Raikkonen's car into the garage during the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on October 1, 2017. / AFP PHOTO / POOL / AHMAD YUSNI
Vágólapra másolva!
Egy olasz tévécsatorna citromdíjat adott nekik a kálváriáért, de a csapatfőnök még nem mondott le az idei vb-cím megszerzéséről. Kimi Räikkönen elégedett a fejlődéssel, és jövőre még erősebb Ferrarira számít.

Még a Mercedes csapatfőnöke is együttérzéséről biztosította a Ferrarit, miután az ázsiai versenyeken kénytelenek voltak végignézni, hogy egy baleset és több műszaki probléma miatt Sebastian Vettel világbajnoki álma atomjaira hullik. Toto Wolff jelképesen vállon veregette nagy vetélytársuk kollégáit, kiemelve az idei évben mutatott fejlődésüket.

A Ferrari citromdíjat kapott egy olasz tévécsatornától Forrás: AFP/Ahmad Yusni

Olaszországban azonban nem mindenhol ezt emelik ki: a Canale 5 csatorna a Ferrarinak adta oda a héten az Arany Tapír (citrom)díjat, egyenesen Maurizio Arrivabene csapatfőnöknek. Indoklásuk szerint a sorozatos katasztrófákkal "érdemelték ki" ezt a kétes értékű elismerést.

Arrivabene ugyanakkor kijelentette, hogy 59 pontos hátránya ellenére nem temetik Vettel világbajnoki esélyeit.

"Nem volt kellemes, ami történt, de sohasem adjuk fel. Még keményebben kell küzdenünk, hogy legyőzzük a Mercedest, és ezt idén párszor már meg is tettük. Nem vagyunk alárendeltek velük szemben, megmutattuk, hogy az autónk nagyon jó" - nyilatkozta. A hátralévő négy futamon viszont már csak legfeljebb 100 pontot lehet gyűjteni.

A Ferrari az elmúlt hétvégéken kiütköző problémákra a minőségbiztosítási részleg megerősítésével reagált, melyet bevallottan hanyagoltak az utóbbi időben.

Räikkönen a pozitívumokra koncentrál

Vettel az újabb, Japánban elszenvedett kudarc után a korábbi évekhez viszonyított javulást hangoztatva védelmébe vette csapatát. A német négy versenyt nyert meg idén, többet, mint ferraris karrierjében korábban összesen.

Csapattársa, Kimi Räikkönen arra számít, hogy 2018-ban tovább izmosodik a Scuderia. "Természetesen minden futamon kettős győzelmet szeretnénk. A siker azonban sok tényezőtől, valamint az ellenfelektől is függ - mondta a La Gazzetta dello Sportnak.

A finn hozzátette: nem tervezi a visszavonulást, és "még a következő hétre sincsenek tervei." Később kedvtelésből talán ismét ralizni fog, de úgy érzi, a Forma-1-ben "még mindig képes lehet nyerni és harcolni a világbajnokságért."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!