Társoldalunk:

Megegyezett az F1-es csapattal a halott pilótanő családja

2017.10.11. 16:59

Maria de Villota még 2012-ben szenvedett tragikus balesetet a Marussiával végzett egyenesfutási teszt közben. Túlélte, de a szíve alig egy évvel később leállt a szíve.

Maria de Villota családja az után perelte be a Marussia istállót, illetve jogutódját, az azóta megszűnt Manort, hogy a spanyol pilótanő 2012 júniusában életveszélyes sérüléseket szenvedett egy tragikus tesztbalesetben, majd rá bő egy évre, 2013 októberében a szálloda szobájában meghalt.

De Villota bizarr körülmények között sérült meg:

a duxfordi reptéren végzett egyenesfutási teszt során nekihajtott a közelben parkoló teherautó lehajtott platójának, amelyet pont a fejével talált el.

Bár az életét akkor megmentették, a jobb szemét elvesztette. A következő egy évben fokozatosan javult az állapota, az orvosszakértői jelentések szerint azonban végül a baleset során szerzett neurológiai sérüléseinek szövődményeibe halt bele, mindössze 33 évesen.

Maria de Villotta még a baleset előttForrás: DPPI/Eric Vargiolu

A családja ezért nyújtott be keresetet a Marussia ellen, jóllehet, a brit hatóságok által hivatalból indított eljárás 2015-ben nem találta felelősnek a csapatot a történtek miatt. A Slater and Gordon ügyvédi iroda mostani közleményében azt írta, a családnak végül sikerült megállapodásra jutnia a Marussia/Manor jogutódjával, a Forma-1 egyik legkisebb csapata ugyanis már nem létezik.

„A baleset különféle okok miatt következett be, ezek közül az egyik az volt, hogy egy teherautó lehajtott platóval a boksz környékére parkolt, amiért Maria nem volt hibáztatható – írták. – A család ismételten köszönetet szeretne mondani a szurkolóknak, barátoknak, és mindenkinek, akik támogatták Mariát a pályafutása alatt, különösen a balesete után. Azoknak is, akik úgy őrizték meg az emlékezetét, hogy boldog, és mosolyogva törődik azokkal, akiknek a legnagyobb szüksége van rá."

De Villota nem ért el komolyabb sikereket az autósportban, de az álma a versenyzés volt, és 2001-től kezdve a spanyol F3-tól a WTCC-n át a Superleague Formuláig számtalan sorozatban megfordult.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!