Társoldalunk:

Oconnak még el kell lesnie pár fortélyt Péreztől

2017.10.11. 12:54

A Force India helyettes csapatfőnöke dicsérte a francia fiatal képességeit, de szerinte a versenytempóján még sokat csiszolhat. Ebben a segítségére lehet a csapattársa is.

Bátran, de a jelek szerint jól választott a Force India, amikor Nico Hülkenberget pótolva Esteban Ocont nevezte ki az idei évre Sergio Pérez csapattársának. Az első teljes F1-es idényét teljesítő francia pilóta a tizenhat versenyből egy kivételével mindegyiken pontszerző lett, összesen 65 egységet begyűjtve, és egyáltalán nem kell pironkodnia amiatt, hogy 17-tel lemaradva követi rutinosabb csapattársát a tabellán.

Esteban Ocon gyors, de még van mit tanulniaForrás: DPPI/Florent Gooden

A Force India helyettes csapatfőnöke méltatta őt, de felhívta rá a figyelmét, hogy miben kellene még javulnia. "Folyamatosan fejlődik, és szerencséje van, hogy egy kiváló csapattárs áll az oldalán, aki vérbeli versenyző, így megállás nélkül koncentrációra sarkallja - nyilatkozta Bob Fernley. - A versenytempóról azonban még van mit tanulnia, ebből a szempontból profitálhat Checo (Pérez) jelenlétéből."

A nyers gyorsasága adott, de még fiatal, van hova fejlődnie."

Ocon és Pérez ugyanakkor többször balhézott egymással a pályán, így csapatuk végül megtiltotta nekik a test-test elleni küzdelmet, amin az utóbbi hetek nyugalmas futamai sem változtatnak.

A Japán Nagydíjon Ocon 6. lett, pedig a verseny elején még előkelőbb pozíciót foglalt el. "Remek szórakozás volt. Az első körök nagyszerűek voltak, a 3. helyen haladtam. Fantasztikusan rajtoltam, (Daniel) Ricciardo előtt mentem - mondta. - A végén senki sem fenyegetett hátulról, és előrébb sem léphettünk, úgyhogy ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk a versenyből."

Pérez mögötte, a 7. helyen ért célba, így némi szünet után megint a Force India volt a legerősebb csapat a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull üldözői között.

Fernely szerint a szingapúri fejlesztési csomag gyümölcseit aratták le a hétvégén. "Tankönyvbe illő volt a versenyünk. A Szingapúrban bevetett fejlesztések jól muzsikáltak az előző két futamon, mi voltunk a negyedik leggyorsabb csapat az időmérőn és a versenyen. Jó irányba léptünk, de nem lazíthatunk" - nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!