Vágólapra másolva!
Bár Alonso és Massa is akadályozta, szerinte egyébként sem tudta volna megelőzni Hamiltont. Ricciardo unatkozott a Japán Nagydíjon.

A Red Bull a malajziai győzelmét ugyan nem tudta megismételni, az istálló mégis elégedetten távozhat Japánból, hiszen a Ferrari problémáit kihasználva mindkét pilótájuk felállhatott a dobogóra. Max Verstappen a győzelemhez is közel került, két körrel a verseny vége előtt mindössze 7 tized volt a hátránya Hamiltonhoz képest, de végül nem tudott támadást indítani a brit ellen. Ebben az is közrejátszott, hogy

rossz ütemben érkezett meg két lekörözött versenyző, Felipe Massa és Fernando Alonso mögé.

Verstappen elmondta, valóban a kelleténél több időt vesztett a lekörözésekkel, de szerinte nem ezen múlt a győzelme. „Láttam, hogy Lewisnak vigyáznia kell az abroncsaira, és a forgalomban úgy tűnt, neki nagyobb nehézségeket okoz a többi autó követése, mint nekem – nyilatkozta Verstappen. – Felzárkóztam mögé, de sokat veszítettem a leszorítóerőből. Nem igazán tudtam támadni őt, de legalább megpróbáltam."

Bár a sportfelügyelők Alonso ellen indítottak vizsgálatot, amiért figyelmen kívül hagyta a kék zászlókat, Verstappen Massa lekörözésével bukott többet. „Egyik helyzet sem volt ideális, de Massánál talán többet veszítettem.

A Red Bull dupla dobogóval zárta a Japán Nagydíjat Forrás: DPPI/Clement Marin

Verstappen kiemelte, hogy

a futam második etapjában használt lágy gumikon jobb volt a Red Bull balansza,

így annak ellenére is elszánta magát a támadásra, hogy az egyik gumija hólyagosodni kezdett. „Miután elmentem Seb (Vettel) mellett, a magam dolgával törődhettem. Az első etap is rendben volt, de Lewis kicsit gyorsabb volt, a verseny második felében viszont az én autóm viselkedett jobban. Előbb is utolérhettem volna, de csak a futam végén szerettem volna teljesen felzárkózni mögé, hogy ne tegyem tönkre az abroncsaimat."

Ricciardo unatkozott

Csapattársa, Daniel Ricciardo számára viszonylag eseménytelenül telt a Japán Nagydíj, de a futam végén két okból is szükség volt a koncentrációjára. Hat körrel a leintés előtt például majdnem összeütközött Lance Strollal, aki defektet kapott, és a kavicságyon átszánkázva nagy tempóval visszacsúszott a pályára, de még éppen elfért az érkező Red Bull előtt.

„Az első pár kör után elég csendes volt a versenyem,

– viccelődött. – Persze nem örültem volna, ha eltalálja az autómat, de legalább kicsit feldobta az egyébként eseménytelen versenyemet."

Ricciardónak a futam végén is figyelnie kellett, Valtteri Bottas ugyanis megérkezett mögé, és egy ideig úgy tűnt, veszélybe kerülhet a 3. helye. „Ennek is örültem, mert komoly támadást nem tudott indítani, de legalább néhány kör erejéig nyomás alatt versenyezhettem, ami felpörgetett" – magyarázta.