Vágólapra másolva!
Ricciardo nem biztos benne, hogy a megfelelő beállításokat választották a pénteki edzésnapra, de vasárnap legalább egy dobogót vár a Red Bulltól. Verstappen úgy érzi, megint közel vannak a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

A Japán Nagydíj esőáztatta pénteki napjából nem sok következtetést lehet levonni a hétvége hátralévő napjaira nézve, bár az első gyakorlás legnagyobb részében még száraz pályán köröztek a csapatok. Délelőtt Daniel Ricciardo a 3., Max Verstappen a 6. helyen végzett, de a helyezésüktől függetlenül

úgy érzik, Szuzukában is beleszólhatnak a Ferrari és a Mercedes küzdelmébe.

Ricciardo viszonylag elégedetten nyilatkozott a nap végén, bár az autója beállításaival nem volt teljesen elégedett. Azt gyanítja, hogy a Red Bull túl nagy leszorítóerőt használt a szabadedzésen. „Szerintem az egyenesben vesztünk sokat, és ma nem csak a motor miatt. Úgy tűnt, mi nagyobb leszorítóerővel köröztünk, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Jobb kompromisszumot is találhatunk az egyenesek és a kanyarok között" – magyarázta az ausztrál, aki ettől függetlenül optimistán várja a következő két napot.

Ricciardo nem volt teljesen elégedett az autójával - kattintson a galériához! Forrás: DPPI/Clement Marin

- mondta. - Elég közel voltunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz, tehát nem volt rossz napunk. Tudjuk viszont, hogy ők ennél sokkal jobb tempóra is képesek lesznek, ezért néhány tizedet még találnunk kell, ha vasárnap száraz pályán is harcolni szeretnénk velük."

Megint beleszólhatnak a vb-csatába

Az óvatos nyilatkozat végén Ricciardo hozzátette, a Red Bull Szuzukában is joggal bízhat benne, hogy „legalább egy dobogós helyezésért" harcoljon. Verstappen sem zárja ki, hogy a Red Bull a második leggyorsabb csapat lesz Japánban. „A Mercedes kicsit erősebbnek tűnik,

A Red Bull tempóját Sebastian Vettel sem hagyja figyelmen kívül, szerinte mostantól minden versenyen esélyesként kell tekinteniük az osztrákokra. „Már nem kétcsapatos párharcról beszélünk, három istálló küzd a győzelmekért – jelentette ki. – Ez persze a mi vb-csatánkat is érdekesebbé teszi."