Társoldalunk:

Magnussent nem hatja meg, hogy közellenség lett

2017.10.05. 18:48

Legutóbb Fernando Alonsótól kapta meg a magáét, de ő azt állítja, nem sportszerűtlenül, csak keményen harcol, és nem is fog változtatni a mentalitásán.

Kevin Magnussen az idén számtalanszor magára haragította versenyzőtársait túl keménynek tartott manővereivel. A legemlékezetesebb jelenet a Magyar Nagydíj után játszódott le, amikor Nico Hülkenberg élő adásban megjegyzést tett rá, erre a Haas dán pilótája azzal vágott vissza neki, hogy „nyald meg a golyóimat, édes!"'

Magnussen a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon is kivívta egy ellenfele haragját, mégpedig Fernando Alomsóét, aki úgy érezte, védekezés közben leszorította őt a pályáról, ezért már a rádióban beszólt neki.

Ő azonban azt mondja, amíg nem kap büntetést a sportfelügyelőktől, nem érzi szükségét, hogy változtasson a stílusán.

„Szerintem mindenki igyekszik minél jobban megnehezíteni a többiek dolgát. Az én szememben az számít, amit a sportfelügyelők gondolnak – jelentette ki. – Tudom magamról, hogy keményen nyomom, ez is a szándékom. Ha a felügyelők szerint ezzel nincs gond, akkor részemről sincs."

Magnussent nem hatja meg, hogy közellenség lettForrás: AFP/Luca Bruno

Magnussen hozzátette, hogy a csapata is támogatja a rámenősségét, így még könnyebb kitartania vitatott stílusa mellett a kritikák közepette is.

„Azt gondolom, a képlet egyszerű: mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy simán zsebre vágjunk pontokat. Meg kell küzdenünk értük, és ha valahogy bejutunk a pontszerzők közé, akkor ott is kell maradnunk – mondta a dán, aki legutóbb nyolc futammal ezelőtt, Bakuban végzett a legjobb tíz között.

Úgy véli, gyakran azért keveredik vitatott helyzetbe, mert jól rajtol, ezért gyorsabb autók között találja magát. „A versenyek elején sokszor vagyok feljebb a rangsorban, hiszen amíg a mezőny együtt van, könnyebb pozíciókat javítani – mutatott rá. – Miután mindenki belerázódott a ritmusba, a versenytempó válik meghatározóvá.

Ha az ember olyankor a 8. helyen áll, de az autója nem elég gyors, muszáj harcolnia."

Magnussen egyébként 15. az összetettben, de a csapattársához, Romain Grosjeanhoz képest kevesebb, mint fele annyi pontot gyűjtött. Éppen Alonsót előzi meg a tabellán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!