Mi tökösek vagyunk, nem úgy mint a Ferrari és a Mercedes

F1 In-Season Testing In Budapest - Day One P-20170802-00556 BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01:  Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing a
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing at Hungaroring on August 1, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170802-00556 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy volt bátorságuk egyből mélyvízbe dobni az általuk nevelt pilótát. Pierre Gaslyról van szó, aki egy bajnoki címet is beáldozná azért, hogy az idény végéig maradhasson a Toro Rossónál.

A malajziai hétvégén bemutatkozhatott a Forma-1-ben a GP2 tavalyi bajnoka, Pierre Gasly. A Red Bull utánpótlás programjához tartozó tehetség Danyiil Kvjat helyére ülhetett be a Toro Rossónál, és némi meglepetésre végig tartotta elismert képességű csapattársával, Carlos Sainz-cal az iramot, akinél az időmérőn például csak másfél tizeddel volt lassabb.

Max Verstappen és Pierre Gasly Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Charles Coates

A Japán Nagydíjon maradhat a volán mögött, és elmondása szerint a Super Formula bajnoki címét beáldozná azért, hogy erre utána, az Egyesült Államokban is legyen lehetősége – ugyanis az F1-es versennyel egyszerre rendezik a japán széria szezonzáróját, ahol egész évben harcolt. A kétfutamos finálé előtt Gasly fél pontos hátránnyal 2. a tabellán.

"Egy bajnoki cím mindig fontos. Nagyszerű lenne, ha a GP2 után a Super Formulát is megnyerném - mondta.

"A Forma-1 a végcélom, ide akarok eljutni. Roppant hasznos tapasztalatokkal gazdagodnék. Folyamatosan tanulom az autót, egyre magabiztosabb vagyok benne. Minden egyes kör, amelyben vezethetem, értékes lesz számomra a jövőben."

A jövőre a Honda motorokra váltó Toro Rossónak még nincs leigazolt pilótája 2018-ra, de az már biztos, hogy Sainz nem marad náluk, hanem a Renault-nál folytatja a pályafutását. Gasly azt mondta, vele egyelőre nem tárgyaltak szerződésről.

Ez tökös döntés volt a Red Bulltól

A Red Bull szakmai tanácsadója, Helmut Marko az Autosport kérdésére azt felelte, hogy a felállásról hamarosan bejelentést tesznek, de a bokszutcai pletykákra reagálva kijelentette: "nehezen elképzelhető", hogy az egyelőre szerződés nélkül álló Pascal Wehrleint, Marcus Ericssont vagy Jolyon Palmert válasszák, mert ha lehet, inkább saját protezsáltjaiknak adnak lehetőséget. A Honda által támogatott Macusita Nobuharut pedig még éretlennek tartja az F1-re.

Gasly debütálásával kapcsolatban odaszúrt a Red Bull két vetélytársának, mivel úgy véli, a Ferrari és a Mercedes nem elég bevállalós, nem mer lehetőséget adni a nevelt tehetségeinek.

- nyilatkozta Marko.

Tény, az említett két csapat ódzkodik rutintalan fiatalokat mélyvízbe dobni. A Mercedesnek alkalmat adott volna rá tavaly Nico Rosberg visszavonulása, de az általuk támogatott Esteban Ocon vagy Wehrlein helyett Valtteri Bottast igazolták le. A Ferrari sem cseréli le évek óta Kimi Räikkönent, és a hírek szerint azért kötnék szorosabbra az együttműködést a Sauberrel, hogy az akadémiáján tanuló Charles Leclerc és /vagy Antonio Giovinazzi ott bontogathassa a szárnyait.

A Red Bull ugyanakkor könnyen beszél, hiszen van egy B-csapata:

az ígéretes tehetségeket ők sem rögtön az anyaistállónál próbálják ki, és hozzájuk hasonlóan a Mercedes is elhelyezte a védenceit, Pascal Wehrleint és Esteban Ocont a kisebb alakulatoknál, ahogy a Ferrari is igyekezett lehetőséget adni Antonio Giovonazzinak, amikor lehetősége nyílt rá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!