Társoldalunk:

Wehrlein kiszámlázta a fuvart Vettelnek

2017.10.02. 11:40

Ez persze csak poén, de nem rossz: a Ferrari versenyzője a (Sa)uberrel taxiztatta vissza magát a Malajziai Nagydíj levezető körében történt balesete után, és az epizódból rögtön vicces mém készült.

Szepangban sem olcsó a taxi: Sebastian Vettelnek 35 dollárjába került, hogy visszajusson a parc fermébe, miután a Malajziai Nagydíj levezető körében bizarr módon összeütközött Lance Stroll Williamsével, összetörve Ferrariját. Persze egy F1-es autóval ez nem is olyan sok, ha úgy vesszük...

A német versenyző leintette Pascal Wehrlein Sauberjét, és a Forma-1 folklórjából ismert korábbi jeleneteket felidézve felpattant rá, hogy elfuvaroztassa magát a bokszig. Az esetből azonnal mém készült, amely egy uberes adatlaphoz hasonlít, és tartalmazza az árat is. Lehet, hogy a taxi nem volt túl kényelmes, vagy csak lelakottnak tűnt (elvégre egy tavalyi Ferrari motor van benne, és a fuvar előtt jól meghajtották 300 km-en keresztül), esetleg a sofőr nem viselkedett elég kedvesen az utasával, mindenesetre Wehrlein csak 4 csillagos értékelést kapott az 5-ből.

Vettel egyébként magával vitte a Ferrari kormánykerekét, amivel megszegte a Forma-1 Sportszabályzatának 22.5-ös cikkelyét,

az eszközt ugyanis egy lerobbanást követően a helyén kell hagyni, hogy a beavatkozó bírók eltolhassák az autót. A Ferrari ásza azt mondta, reflexből vette ki a kormányt, nehogy lába keljen.

Car share, F1 style . #Vettel #Wehrlein #MalaysiaGP #Sepang #F1 #Formula1

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

„Láttam, hogy Pascal lefékez, és nem tudtam visszatenni a kormányt, mert a kormányoszlop ferdén állt – magyarázta. – Az autóm nyilvánvalóan sérült volt. Reflexből tettem el a kormányt, mert úgy éreztem, az az egyetlen mozdítható alkatrész, és néha megnyitják a pályát a szurkolók előtt. Mivel visszatennem nem sikerült, azt gondoltam, nálam a biztonság kedvéért jobb helyen lesz. Egy kormányt mégsem jó elveszíteni.

Hogy feltétlenül szükséges volt-e az elővigyázatosság? Valószínűleg nem."

Vettel óvatossága nem volt indokolatlan, ugyanis már akadt rá példa, hogy elloptak egy kormányt. Az FIA büntetést nem szabott ki az apró vétség miatt – valószínűleg azért sem, mert a verseny már véget ért, így nem volt sürgős eltávolítani a Ferrarit a pályáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!