Társoldalunk:

Hamilton: Ki kell használnunk a Ferrari hibáit

2017.10.02. 16:56

A Mercedesnél keserédesen kezelték, hogy Lewis Hamilton növelni tudta az előnyét a pontversenyben. A brit pilóta szerint javulniuk kell, Toto Wolff is ezt várja.

Újabb 6 ponttal növelte az előnyét Lewis Hamilton a világbajnoki pontversenyben a már 34 pontos hátrányban lévő Sebastian Vettellel szemben, holott a Mercedes nem szerepelt jól Szingapúrban és Malajziában sem. Vettelnek a rajtbaleset és a motorcserék miatt viszont összesen egy 4. hely jött össze, míg Hamilton egy győzelmet és egy 2. helyet szállított a csapatnak.

„Sokkal jobban alakult a hétvége, mint ahogy azt péntek után várhattuk, de nagyon sok teendőnk van ezzel az autóval – mondta Hamilton a futam után. – A következő versenyek kulcsfontosságúak lesznek, hogy kiderüljön, ki tudjuk-e vasalni az autó gyűrődéseit. Ki gondolta volna, hogy a Ferrarinak gondjai lesznek? Mi csak annyit tudunk tenni, hogy minél jobban kihasználjuk ezeket.”

Hamiltonnak ennél már sokkal nagyobb az előnyeForrás: AFP/Roslan Rahman

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója is elismerte, hogy az autójuk ezúttal lassabbnak bizonyult a Ferrarinál, de szerinte a sport jellegéből adódik, hogy az ellenfelük műszaki problémáiból is hasznot kell húzniuk. „Begyűjtöttük a pontokat, és a Ferrari ugyanezt tette volna, de valaki más balszerencséje vagy gyenge teljesítménye engem egyáltalán nem boldogít.”

Az, hogy előnyt kovácsolunk a Ferrari gondjaiból a bajnokságban, nem rejtheti el azt, hogy 30 másodpercet behoztak rajtunk a versenyen.”

Wolff „fájdalmasnak” nevezte a Mercedes teljesítményét, de azt mondta, az elmúlt 5 év során most tartották a legjobb értekezletet a verseny után, mert a csapat tagjait a helyzet az előrelépésre sarkallja. „A bajnokságban kihasználtuk a Ferrari balszerencséjét, de nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy megküzdjünk velük vagy a Red Bull-lal. Ez határozza meg az érzéseinket” – mondta.

Vettel az utolsó helyről is utolérte az 5. helyezett Valtteri Bottast, és a bokszban meg is előzte őtForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

A Mercedes számára a legfontosabb, hogy megértsék, bizonyos pályákon és körülmények között miért nem tudják kihozni az autóból a legtöbbet. Wolff elismerte, hogy a Red Bull és a Ferrari jobb volt Malajziában, de kijelentette, hogy a Mercedes sem hozta azt a formát, ami egyébként várható tőlük.

Én mindig nyugtalan vagyok, és a Ferrari, valamint a Red Bull tempója nagyon jó volt, de néha egy kis kavarodás jól jön

– utalt arra, hogy a nyári szünet óta most először nem a Mercedes nyert. Hamilton magabiztos előnye mellett a konstruktőri világbajnokságban is nagyon szilárd a Mercedes vezetése, már 118 pontnyi előnyt halmoztak fel, és az idei megbízhatóságukkal ez igen nehezen tűnik behozhatónak a Ferrari részéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!