Hamilton: Ki kell használnunk a Ferrari hibáit

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Malajziai Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel (rear) drive during the third practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix at the Sepang circuit near Kuala Lumpur on September 30, 2017. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
A Mercedesnél keserédesen kezelték, hogy Lewis Hamilton növelni tudta az előnyét a pontversenyben. A brit pilóta szerint javulniuk kell, Toto Wolff is ezt várja.

Újabb 6 ponttal növelte az előnyét Lewis Hamilton a világbajnoki pontversenyben a már 34 pontos hátrányban lévő Sebastian Vettellel szemben, holott a Mercedes nem szerepelt jól Szingapúrban és Malajziában sem. Vettelnek a rajtbaleset és a motorcserék miatt viszont összesen egy 4. hely jött össze, míg Hamilton egy győzelmet és egy 2. helyet szállított a csapatnak.

„Sokkal jobban alakult a hétvége, mint ahogy azt péntek után várhattuk, de nagyon sok teendőnk van ezzel az autóval – mondta Hamilton a futam után. – A következő versenyek kulcsfontosságúak lesznek, hogy kiderüljön, ki tudjuk-e vasalni az autó gyűrődéseit. Ki gondolta volna, hogy a Ferrarinak gondjai lesznek? Mi csak annyit tudunk tenni, hogy minél jobban kihasználjuk ezeket.”

Hamiltonnak ennél már sokkal nagyobb az előnye Forrás: AFP/Roslan Rahman

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója is elismerte, hogy az autójuk ezúttal lassabbnak bizonyult a Ferrarinál, de szerinte a sport jellegéből adódik, hogy az ellenfelük műszaki problémáiból is hasznot kell húzniuk. „Begyűjtöttük a pontokat, és a Ferrari ugyanezt tette volna, de valaki más balszerencséje vagy gyenge teljesítménye engem egyáltalán nem boldogít.”

Wolff „fájdalmasnak” nevezte a Mercedes teljesítményét, de azt mondta, az elmúlt 5 év során most tartották a legjobb értekezletet a verseny után, mert a csapat tagjait a helyzet az előrelépésre sarkallja. „A bajnokságban kihasználtuk a Ferrari balszerencséjét, de nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy megküzdjünk velük vagy a Red Bull-lal. Ez határozza meg az érzéseinket” – mondta.

Vettel az utolsó helyről is utolérte az 5. helyezett Valtteri Bottast, és a bokszban meg is előzte őt Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

A Mercedes számára a legfontosabb, hogy megértsék, bizonyos pályákon és körülmények között miért nem tudják kihozni az autóból a legtöbbet. Wolff elismerte, hogy a Red Bull és a Ferrari jobb volt Malajziában, de kijelentette, hogy a Mercedes sem hozta azt a formát, ami egyébként várható tőlük.

– utalt arra, hogy a nyári szünet óta most először nem a Mercedes nyert. Hamilton magabiztos előnye mellett a konstruktőri világbajnokságban is nagyon szilárd a Mercedes vezetése, már 118 pontnyi előnyt halmoztak fel, és az idei megbízhatóságukkal ez igen nehezen tűnik behozhatónak a Ferrari részéről.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!