Hamilton: Senki ne gondolja, hogy nem akarjuk kinyírni egymást!

Forma-1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 11: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with second place finisher Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP in parc ferme during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elárulta, hogy a Hungaroringen Bottas azt hitte: nem fogja visszaengedni őt maga elé a verseny végén. Nem szeretné, ha az idén még egyszer szüksége lenne a csapattársa közreműködésére.

Az idén már volt pár alkalom, amikor Valtteri Bottast félreparancsolták Lewis Hamilton útjából, mert lassabb volt nála: Bahreinben kétszer is el kellett engednie a csapattársát, aztán a Magyar Nagydíjon is lehúzódott előle, hátha neki sikerül elkapnia a Ferrarikat. Mivel ez nem jött össze, Hamilton az utolsó pillanatban visszaadta a helyét Bottasnak, pedig ezzel vesztett 3 értékes pontot.

Akkor elismerte, hogy nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, amelyre a kölcsönös tisztelet jeleként tekintett. Most, a Malajziai Nagydíj előestéjén elárulta, hogy Bottas nem is számított rá, mivel addigra több másodpercre lemaradt, és védekeznie kellett Max Verstappen ellen.

– mesélte Hamilton. – Úgy éreztem, helyes döntést hoztam, még akkor is, hogy ha elöl maradok, azt is megértette volna. Szerintem nem csinált volna belőle nagy ügyet, hiszen már hét másodperccel jártam előtte. Ha közvetlenül mögöttem lett volna, talán igen."

Bottas és Hamilton jól tudnak együtt dolgozni, de attól még "ki akarják nyírni" egymást a pályán Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Hamilton szerint a Hungaroringen lejátszódott helycsere még a szezon megfelelő szakaszában történt, de azt reméli, hogy többé nem lesz szüksége csapatutasításokra az idén.

„Valtteri talán maga fogja meghozni a döntést, ha esetleg úgy érzi, már nincs esélye – utalt az elengedésekre. – Én arra fogok törekedni, hogy a csapatnak ne kelljen beavatkoznia. Szeretném, ha az összes hétvégén én végezném a jobb munkát, ami eddig nem volt mindig így. Valtteri egyre erősebb lett, ahogy elkezdte alaposabban megérteni az autót."

Míg szingapúri győzelmével Hamilton 28 pontra növelte az előnyét fő riválisával, a rajtnál kieső Sebastian Vettellel szemben, Bottas már ennél közelebb, 23 pontra van a Ferrari versenyzőjéhez a világbajnoki tabellán. A finn elismeri, hogy a címre vészesen fogynak az esélyei, de Vettel befogásában még reménykedik.

Hamilton ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ettől még ugyanolyan ádáz küzdelem folyik közte és mercedeses csapattársa között.

„Sok szó esik a kapcsolatunkról, amely szerintem egyszerűen csak egy jó munkakapcsolat – mondta a brit, aki korábbi csapattársával, Nico Rosberggel kifejezetten rossz viszonyban volt. – Valtteri ugyanolyan elszántan próbál legyőzni engem, mint én őt. Senki ne gondolja, hogy a pályán nem akarjuk kinyírni egymást, csak éppen tiszteljük a másik képességeit, és így jól működik közöttünk a dolog."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!