Ricciardo erősebb Mercedest, gyengébb Ferrarit várt

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Malajziai Nagydíj
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - SEPTEMBER 29: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on September 29, 2017 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170929-00657 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint száraz pályán nem tudják majd elkapni a maranellói autókat, Daniel Ricciardo úgy véli, nagyon megtankolták pénteken a Mercedest.

A délelőtti edzésen lenyomtak mindenkit az esőben, délután viszont már nem bírtak a Ferrari tempójával a Red Bull versenyzői. Sebastian Vettel bő 8 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak Daniel Ricciardónál, ő viszont Max Verstappennel egyetemben mindkét Mercedest legyőzte délután is. Az ausztrál pilótát meglepte az eredmény.

„A Ferrari nyilvánvalóan kissé gyorsabbnak tűnik, mint ahogy azt vártuk, én arra számítottam, hogy a Mercedes vezeti majd a mezőnyt, és mi közelebb kerülünk a Ferrarihoz, de látható, hogy a Mercedesnek gondjai voltak ma. Láttam Lewis belső kamerás felvételeit, és úgy tűnt, küszködik az autóval, talán 80 kilónyi üzemanyagot vitt” – mondta a Sky Sportsnak mosollyal az arcán.

Ricciardo volt pénteken a gyorsabb - galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

A tavalyi futam meglepetésgyőztese úgy vélte, hogy a Red Bull jól áll a hétvégén, de szerinte még dolgozniuk kell azon, hogy a tempójuk megfelelő legyen. Max Verstappen ezt így nem jelentette ki, de azt leszögezte, hogy száraz pályán pillanatnyilag nem tudják megszorítani a Ferrarit, különösen a pénteki leggyorsabb Vettelt.

„Sebastian nagyon gyors volt. A magam részéről kipróbáltam néhány újítást az autón, de a (köreim) nem jöttek össze az új gumikon. Holnap már biztosan jobb lesz a helyzet, de akkor is fejlődnünk kell, hogy megverhessük a Ferrarikat” – tette hozzá Verstappen, aki holnap ünnepelheti 20. születésnapját.

Verstappen szerint a Ferrari szárazon túl gyors - pénteki galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Habár a bakui roncsderbit leszámítva a győzelmek továbbra is váratnak magukra a Red Bullnál, Ricciardo rendszeresen felállhat a dobogóra, és Christian Horner csapatfőnök szerint egyre jobban megközelítik az élen álló Mercedest és Ferrarit.

„A Ferrari gyorsnak tűnt az edzésen. Kicsit csinosítani kell a helyzetünket az este folyamán, de alapvetően jó napunk volt. Délelőtt az esőben az autónk mindenki előtt járt egy lépéssel, de szerintem a száraz pályás teljesítményen még dolgoznunk kell. A nyár folyamán, az autó terén már csipegettünk a hátrányunkból, és a karosszériánk mostanra nagyon versenyképessé vált.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!