A Red Bull csapata több támogatással is kisebb nyereséget termelt

F1 Grand Prix of Singapore P-20170917-01933 SINGAPORE - SEPTEMBER 17:  Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on
SINGAPORE - SEPTEMBER 17: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 17, 2017 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170917-01933 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull tavaly négyszeresére emelte a Forma-1-es csapatának közvetlenül kifizetett pénzt, ennek ellenére az istálló nyeresége a töredékére esett vissza egy év alatt, a félmillió fontot sem érte el.

Közzétette 2016-os pénzügyi mérlegét a Red Bull Forma-1-es istállója, amely szerint a csapat bevételei 181 millió fontról közel 198-ra nőttek egy év alatt, jelentős részben az anyavállalat támogatásának köszönhetően:

a 2015-ös 10 millió font helyett összesen 40,6 milliót kaptak tőlük.

Ennek ellenére a csapat profitja a töredékére csökkent egy év alatt, adózás után a 400 ezer fontot sem érte el. 2015-ben még 2,1 millió fontos nyereséget regisztráltak. Más csapatoknál kedvezőbben alakult a helyzet, hiszen a Williams látványosan növelte a profitját, a Renault-nál pedig jelentősen csökkent a veszteség az egy évvel korábbihoz képest.

A Red Bull megnégyszerezte az F1-es csapat támogatását, annak mégis csökkent a nyeresége Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Clive Mason

A Red Bull csökkenő profitjához hozzájárulhatott, hogy 2015-ben egyetlen futamot sem nyertek, és az utóbbi években ekkor szerezték a legkevesebb pontot, így a Forma-1 kereskedelmi bevételeiből kevesebb jutott nekik 2016-ban. A Motorsport.com szakírója, Adam Cooper rámutatott, hogy a kiadásaik tavaly a két győzelem miatt is emelkedtek, mert azokért bónuszokat kellett fizetniük az alkalmazottaknak.

A Toro Rossót is kiszolgáló, valamint egyéb projektekben érdekelt Red Bull Technology Group forgalma és nyeresége hasonlóan alakult: előbbi 235,6 millió fontról 247,7-re nőtt, utóbbi 11,3-ról 8,3-ra csökkent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!