Alonso: A dobogó biztos, a győzelem lehetséges volt

Formel 1 2017 - Großer Preis von Singapur Aktionsfoto GP14 Kimi Räikkönen Motorsport - motor sport Rennszene Singapore GP Kimi Raeikkoenen VersandMagazine Fahrszene - race action Grand Prix - Grosser Preis VersandAlle Ausfall Formel 1 - formula 1 Fahrbild
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Singapore, Start, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas F1 Team), #14 Fernando Alonso (ESP, McLaren Honda), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), #7 Kimi Raikkonen (FIN, Scuderia Ferrari), #3 Daniel Ricciardo (AUS, Red Bull Racing), | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője ártatlanul belekeveredett a rajtbalesetbe a Szingapúri Nagydíjon, pedig úgy érzi, különben az idei legjobb eredményét érhette volna el.

A McLaren két héttel ezelőtt, Monzában bevállalta a rajtbüntetéssel járó motorcseréket, hogy az autójukhoz jobban passzoló Szingapúrban több esélyük legyen egy jó eredmény elérésére. A 8-9. helyre is kvalifikálták magukat, aztán Fernando Alonso a versenyen nagyszerűen rajtolt, de pont ez lett a veszte: vétlenül belekeveredett abba a balesetbe, amelyben mindkét Ferrari és Max Verstappen Red Bullja is kiesett.

Alonso McLarenjét felöklelte az összeütközö Verstappen és Räikkönen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

Még 8 körig folytatta a küzdelmet, sérült autójával azonban nem volt elég gyors, és a rádión azt mondta, a motorja nem húz eléggé, ezért „túl sok problémára" hivatkozva végleg beszólították a garázsba. „Az autóm bal oldala teljesen megsemmisült, szinte csoda, hogy egyáltalán tovább tudtam menni – mondta Alonso. – Nagy kár, hogy ki kellett állnunk, mert nagy reményeink voltak ezen a versenyen."

Alonso azt a merészen hangzó kijelentést tette, hogy még a győzelemre is lett volna esélye, ha kimarad a balhéból. „Amikor a mezőny végéről indulunk a motorcsere miatt, általában mind a húsz autó célba ér – kesergett.

„Én állhattam volna az élen, hiszen az 1-es kanyarban (Lewis) Hamilton mögöttem volt, úgyhogy helyette mi vezettünk volna – magyarázta. – Ragyogóan rajtoltam. Az autóm hihetetlenül kilőtt, javítottam egy csomó helyet, és már a 3.-nál jártam, de sajnos rosszkor voltam rossz helyen."

Singapore airlines

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Alonso a humoránál maradt, és az Instagramon azt adta képaláírásnak a repülését ábrázoló fotóhoz, hogy "Szingapúri Légitársaság." A McLarennek így végül csak a 7. helyen befutó Stoffel Vandoorne szerzett 6 pontot, aki úgy vélte, ennél előrébb nem igazán végezhetett volna.

„Az elején, az esőben nem volt könnyű vezetni, ezért főleg arra figyeltem, hogy ne keveredjek semmilyen balhéba, ami sikerült. Utána a saját versenyemet futottam – mondta. – Szerintem ma a 7. hely volt a legjobb, amit elérhettem. Talán a 6. nem lett volna lehetetlen, de a második kerékcserém során nem jött ki jól a lépés."

A McLaren még csak harmadik alkalommal gyűjtött pontot az idén, és ezek után is maradt a konstruktőri összetett 9. helyén. Egyedül a Saubert előzik meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!