Vágólapra másolva!
Nagyon meg kellett dolgoznia pályafutása F1-es rajtelsőségéért, de ismét az élről kezdheti a Szingapúri Nagydíjat. Ez jó ómen a számára, ráadásul Räikkönen még fedezheti is.

A szezon egyik legizgalmasabb időmérő edzését rendezték Szingapúrban, ahol a Red Bull a vártnál is gyorsabbnak bizonyult, de Max Verstappen minden igyekezete sem volt elegendő Sebastian Vettel ellen, aki minden centimétert kihasználva kétszer is pályacsúcsot autózott az utcai helyszínen, és pályafutása 49. pole pozícióját szerezte.

Vettel az utolsó mért körében még a falat is súrolta, majd a rádióban hallhatóan felpörögve ünnepelte az edzéselsőséget. Ez a szokásosnál is fontosabb lehet a számára, mert világbajnoki riválisa, Lewis Hamilton csak az 5. rajthelyet érte el a 4. helyezett Kimi Räikkönen mögött, így elsősorban nem tőle, hanem a Red Bulloktól kell vasárnap tartania.

Nagyon kellett Vettelnek a pole, a leintés után is dolgozott benne az adrenalin - galéria! Forrás: AFP/Mohd Rasfan

„Délután is küszködtem, de imádom ezt a pályát, eleinte trükkös volt, de az est előrehaladtával egyre csak javult az állapota. Nagyon örülök, hogy sikerült összehozni – mondta Vettel a pole-ról. – Az autó lenyűgöző volt, csodás ezen a pályán menni, amikor ráérzünk ahogy az autó életre kel, és meg tudjuk tenni vele, amit akarunk. Tudtam, hogy bennünk van ez, csak nehezen hoztuk ki.”

A Ferrari versenyzője egyelőre nem foglalkozott azzal, hogy a Mercedesek lemaradtak, a szemei előtt csupán a vasárnapi futam lebegett.

A leintés után, szokásához hűen szemügyre vette az ellenfelei autóját, ezúttal a Red Bullt, amin már pénteken megjelentek a Ferrariéra emlékeztető légterelők. A német pilóta az egyik szárnyra mutatva meg is jegyezte, hogy „ez a miénk”, majd viccelődve azt mondta, „nem tökéletes utánzat, de másolatnak tűnik.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A négyszeres szingapúri győztes itt még soha sem maradt le az 1. helyről a futam végén, ha az élről kezdhette meg azt, de elismerte: „Kemény versenyünk lesz holnap, ezek a srácok nagyon gyorsak. Tegnap nehéz éjszakánk volt, ma jobban ment, és holnap biztosan nagyon szoros lesz.” Csapattársa, Kimi Räikkönen ezúttal nem tudott felzárkózni mögé, a Mercedeseket azonban ő is legyőzte.

Räikkönen szerint őt egyáltalán nem befolyásolja, hogy a két Mercedes indul mögüle. Úgy érezte, ma nem volt sok esélye a pole pozíció megszerzésére.

„Bizonyos szempontból természetesen mindig lehetséges, de ez nem ilyen egyszerű – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nehéz hétvégénk van, sokat küszködünk az autóval, hogy úgy menjen, ahogy szeretnénk, de az időmérőn eddig a legjobb volt, úgyhogy ez pozitívum. A kezestől még mindig messze van, nem ideális, de könnyen lehetett volna sokkal rosszabb is a helyzet.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!