Ricciardo lesöpörné a Ferrarit és a Mercedest

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2017 in Singapore. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170915-00888 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Nem lepte meg az erős kezdés a Red Bulltól, és magabiztosan állítja, hogy akkor is az élen maradhat a Red Bull, ha szombaton a Ferrari és a Mercedes mindent belead.

Mindkét szabadedzést a Red Bull színeiben versenyző Daniel Ricciardo zárta az élen Szingapúrban. A pálya jellege miatt már előre lehetett számítani arra, hogy a Red Bullok jól szerepelnek majd az utcai aszfalton, de a második szabadedzésen a vártnál is meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, miután már az első, délutáni alkalommal is pályacsúcsot futott. Ricciardót azonban nem lepte meg a helyzet.

„Igazából én számítottam erre – mondta Ricciardo. – Tudtam, hogy jó autóval jövünk ide, felkészültnek érzem magam és nem csodálkozom a mai teljesítményünkön. Fontos, hogy holnap is megtartsuk ezt, de nagyon hiszek abban, hogy az egész hétvégén (az élen) maradhatunk” – szögezte le az ötszörös futamgyőztes.

Feje tetejére állt a sorrend? - galériával! Forrás: 2017 Getty Images/Lars Baron

A Red Bull az idén önerőből nem tudott a győzelemért küzdeni, Ricciardo Bakuban az ellenfelek hibáit kihasználva győzött, még a Hungaroringen is sem tudtak labdába rúgni, és máshol is maximum csak az egyik élcsapatot szorították meg. Ricciardo azonban most kijelentette: „Lehengerlő hétvégére hajtok. Tudom, hogy holnap talán nagyobb lesz a kihívás a Ferrari és a Mercedes részéről, de

Az első szabadedzésen Sebastian Vettel még befért a két Red Bull közé, erre Ricciardo meg is jegyezte, hogy „bár a leggyorsabbak voltunk, többre számítottam”, de a második tréningen az ő tetszését is jobban elnyerte a tempója. Elismerte, már délután tudta, hogy képesek még a javulásra, és holnapig további fejlődésre van szüksége, hogy az élen maradhasson.

Délután teszteltek új karosszériaelemeket is - galéria! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Csapattársa, Max Verstappen ezúttal nem tudott gyorsabb lenni nála, de a tinédzserkorának utolsó előtti pénteki szabadedzését teljesítő pilóta szerint már rögtön jól működött az ő autója is, csupán a balanszon szeretne még javítani. Ricciardóval ellentétben nem számított ilyen jó eredményekre, és arra számít, hogy a Mercedes és a Ferrari legkésőbb a Q3-ban felgyorsul.

Verstappen a forgalommal indokolta, hogy nem tudta hozni Ricciardo tempóját.

„Mindannyian tudjuk, hogy Daniel milyen gyors itt. A mért körömet meg kellett szakítanom, mert (Romain) Grosjean megpördült, úgyhogy jött a sárga zászló, és nem tudtam a DRS-t használni, nem volt értelme a folytatásnak. Van még mit kihozni a köridőből, a motort is lehet még finomítani a mai csúcssebességek alapján. A többi autóhoz képest e téren nem állunk jól.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!