Vágólapra másolva!
Hivatalosan is megerősítették, hogy a szezon végén véget ér a McLaren és a Honda együttműködése, a wokingi csapat a következő három idényben a Renault erőforrásait használja majd.

Bejelentették az elmúlt hetek során már nyílt titokként kezelt fejleményeket a McLarennél, vagyis azt, hogy a szezon végén szakítanak a Hondával, és 2018-2020 között a Renault erőforrásait építik majd az autójukba. A Honda Motor Company elnöke, Hacsigo Takahiro „sajnálatosnak” nevezte, hogy kénytelenek elválni a McLarentől, mielőtt a közös céljaikat elérték.

„Azzal a hittel hoztuk meg a döntésünket, hogy ez mindkét fél jövője szempontjából a legjobb. A Honda részéről tiszteletteljes hálámat fejezem ki a szurkolóknak, akik nagyon támogatták a csapatot, a csapatnak, versenyzőknek, csapattagoknak, és mindenkinek, akivel megoszthattuk az élményeinket és csalódásainkat, mióta 2015-ben visszatértünk az F1-be.”

A Honda megy a McLarentől, a Renault jön Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Hacsigo megerősítette, hogy a 2017-es szezon végéig mindent beleadnak a fejlesztésekbe, és 2018-ban is a mezőnyben lesznek. A McLaren igazgatótanácsának elnöke, Sejk Mohammed bin Essa Al Kalifa kijelentette: „Pillanatnyilag mindkét vállalat érdeke, hogy a versenyzéssel kapcsolatos ambícióinkat külön kövessük.”

A McLarennél úgy hiszik, hogy a Renault-val a győzelmekért küzdhetnek majd.

„A legfontosabb az, hogy az együttműködés egyenlő lehetőségeket ad nekünk, hogy megküzdjünk a többi Renault-motoros csapattal. A McLarennél megvan a motiváció, a vágy és a források, hogy versenyképes erővé váljunk 2018-ban, és a Renault motor nagy előrelépést tesz lehetővé” – nyilatkozta az elnök.

Izgalmas csata lesz jövőre Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Jérôme Stoll, a Renault Sport elnöke büszke arra, hogy együttműködhetnek a McLarennel, és elárulta, hogy „a szövetség nem csak technikai és sportszakmai, hanem marketing és kommunikációs előnyökkel is jár. Tudjuk, hogy a McLaren keményen fog hajszolni minket a pályán, de a versengés mindannyiunk hasznára válik majd.”

A Renault-nak egy erős versenytársa már van a Red Bull révén, és a McLaren révén újabb komoly ellenfelük lesz.

„Várjuk már, hogy a Renault márka megjelenjen a jövő évi McLarenen, és az új partnerünkkel a pályán is megvívjunk. A McLaren inspiráló csapat, két tehetséges pilótájuk van, és ez nem csak támogatni fogja a fejlesztéseinket, de mérceként is szolgál majd a karosszériával kapcsolatos tevékenységünk számára” – tette hozzá Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!