Vágólapra másolva!
Újabb játékos interjú készült a Ferrari négyszeres világbajnokával. Ajándékokkal halmozták el, de cserében fogós kérdésekre kellett választ adnia.

Egymást érték a szokatlan interjúk az Olasz Nagydíj apropóján, Sebastian Vettel részvételével. A korábbi, „páros” beszélgetés után a RAI ezúttal 10 ajándékkal készült a német pilótának, és mindegyikhez járt egy kérdés is. Vettel először egy Enzo Ferrari által írt könyvet kapott, amiben az is állt, hogy a versenyzők nem lehetnek egymás barátai. Vettel részben egyetértett ezzel.

„Szerintem nagyon nyilvánvaló, hogy a versenyzők osztoznak a versenyzés és az autók iránti szenvedélyükben, de a pályán az embernek saját magával kell foglalkoznia. Enzo Ferrarinak valahogy igaza volt, nehéz jóban lenni azzal, akit le akarunk győzni” – nyilatkozta.

Nem jó a viszonyuk Baku óta, de Vettel nem tekinti ellenségnek Hamiltont Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel később kapott egy Beatles CD-t, e kapcsán elmondta, John Surtees-t rakná a lemezborítóra, mert világbajnok lett a Ferrarival és motorkerékpárral is, és ez olyan különlegessé teszi őt, mint a Beatles tagjait. Ajándékoztak neki egy rajzot saját öregkori arcképével is, ezzel kapcsolatban emlékeztették, hogy korábbi csapatfőnöke, Christian Horner szerint sokat öregedett a Ferrarinál.

Az egyik „meglepetés” egy rajongói kérdés volt, Vettel azzal indokolta a hároméves szerződéshosszabbítását, hogy mindig is arról álmodott, hogy a Ferrarinál szerepelhessen. „2014-ben tudtuk, hogy nagy kihívás vár ránk, de sokminden megváltozott. Kellett egy kis idő, de ismét versenyképesek vagyunk, és tudom, hogy még fejlődni fogunk. Vissza akarjuk juttatni a Ferrarit oda, ahova (Enzo Ferrari) szerint való.”

Räikkönen méltatlankodott a rádión, mert Vettelt kellett védenie a Hungaroringen, de nem lett ebből gond Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Két plüss egér kapcsán kiderült, hogy Vettel fél az igazi egerektől, egy plüss kutya láttán pedig a riporter rávágta, hogy ezt biztosan Lewis Hamiltontól kaphatta. „Az biztos! – nevetett Vettel. – Baku után már kicsit máshogy mennek a dolgok, és remélhetőleg megjavulnak majd, de ő nem ellenség. Ő az egyik leggyorsabb versenyző a pályán, és nagyon tisztelem őt.”

Vettelnek megemlítették csapattársa, Kimi Räikkönen hungaroringi rádióüzeneteit is, de kiderült, a finn pilóta elégedetlensége nem befolyásolta kettejük kapcsolatát.

„Nagyon jól kijövök Kimivel, és ez nagyszerű. Jó tudni, hogy ha valami gond van köztünk, akkor meg tudjuk azt beszélni, és megpróbáljuk rendezni egymás között anélkül, hogy problémát okoznánk a csapatnak – mondta, és elárulta, nagyon jól érzi magát a szerelők körében is.

Vettelt éltették a monzai dobogón Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

– Sokszor bulizunk is együtt, ez remek. Nagyon keményen dolgoznak, hogy Kimit és engem támogassanak. Sokszor nevetünk, ez mindenkinek jót tesz, sokat segít.”

A német pilóta kapott egy pár versenyzőcipőt is,

majd amikor viccelődve azt mondták neki, hogy ez Daniel Ricciardótól jött, kizárta, hogy a dobogón pezsgőt igyon belőle. Az utolsó ajándék egy olasz zászló volt, Vettel elmondta, hogy hálája jeléül tette fel Monzában az olasz lobogót a sisakjára, így akart köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy befogadták a Ferrarinál.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!